68% 33 szavazat
Gázolás

Gázolás

Gázolás
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Csanádi András bíró egy éjjel vallomást tesz főnökének, Pálházi Jenőnek. Egy vívóteremben megismerkedett, majd beleszeretett Zenthe Juditba, a csinos, modern sofőrnőbe. A lány nem várt módon viszonozta érzelmeit. Egy este sírva vallotta be, hogy gázolt. Az ügyet Csanádi kapta, aki érzelmei ellenére lelkiismeretesen akarta kivizsgálni a körülményeket. Így tárult fel előtte Judit addig rejtett, a letűnt világhoz kötődő élete, értékrendje. Csanádi arra kéri főnökét, mentse fel a megbízás alól. Pálházi nem segít. Csanádi a tárgyaláson jön rá, hogy Judit végig hazudott, érdekből játszotta a szerelmest. A bíró túljutva a krízisen, igazságos ítéletet hoz.

Rendező: Gertler Viktor
Forgatókönyvíró: Szász Péter, Vajda István
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1955.09.15.
 
2018.09.14 Berto49

legújabb vélemény

Nehéz időkben készítették ezt a filmet, valószínűleg az első Nagy Imre-kormány időszaka alatt. (Lehet, hogy tévedek, de Apáthi Imre, a bíró főnöke szerepében akár Nagy Imre dublőreként is sikeresen szerepelhetett volna.) A sematizmus gúzsba kötő szor... Több

0
 
2015.11.04 Ballerz93

Nos még egy ilyen filmet nem mostanában láttam az egyszer szent. Itt most sajnos nem a pozitív élmény miatt írom ezt, hanem pont ellenkezőleg, azért mert szerintem ez a film förtelmes volt. Minden téren alul teljesítette az elvárásaimat.

0