Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
58
Filmadatlap
 
32
Szereplők
1
Vélemények
6
Képek
Videók
I Wanted Wings

 
JcWh   2018. 11. 30.

legújabb vélemény

William Holden és Veronica Lake

Két olyan színész van, akinek már csak a jelenléte és fantasztikus kisugárzása miatt érdemes megnézni ezt a filmet, ők William Holden és Veronica Lake. Mindkettőjük karrierjének korai fázisában jártak, habár Holden ismertebb volt már az 1939-es Golden Boy révén, míg Lake-et ez a film tette ismertté és vált szexepiljévé a szemébe omló szőke haja. Érdemes megnézni a kettejükről készített promóciós képeket is, remek párost alkottak. Azonban a film középpontjában sokszor a kevésbé érdekes karakterű Ray Milland áll (ő számomra igazán a Férfiszenvedéllyel vált emlékezetessé). Habár van egy kis propaganda íze az egész filmnek a dúló világháború révén, de egy remek kis film-noir-os elemekkel (visszaemlékezés, Veronica Lake femme fatale "jellegű" karaktere) tűzdelt drámát láthat a néző. Felirat elérhető a filmhez.

Wayne Morris
Ray Milland
Constance Moore
 

A film eredeti rendezője Ted Weeks volt, de miután Weeks a tiszteket statisztákként kezelte és a légitámaszpont tábornokával is vitás ügye alakult ki, a stúdió Mitchell Leisen-re cserélte őt a rendezői székben.

(JcWh)
 

A filmhez kötődik Veronica Lake karrierjének első jelentősebb filmszerepe.

(JcWh)
 

Az Egyesült Államok Légiereje 1160 repülőgépet, 1050 kadétot, 450 tisztet és kiképzőtisztet, valamint 2543 besorozott katonát biztosított a film forgatásához. Ezentúl a Paramount filmstúdió további 130 színészt és technikust szerződtetett a filmhez.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.