67% 24 szavazat
Két fogoly

Két fogoly

Két fogoly
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Takács Péter és Almády Miett egy teadélutánon ismerkedik meg. Csakhamar összeházasodnak. A háború kitörésének híre nászútjukon éri őket. Péter bevonul, hadifogságba kerül. Ezalatt odahaza Miett barátságába fogadja Golgonszky Ivánt, aki segítségére van férje sorsának intézésében. Péter mint tobolszki hadifogoly kapcsolatot teremt a szép, magányos Zinaidával, majd szökni próbál, de megsebesül, ismét elfogják. Halálhírét veszik Budapesten. Miett és Iván összeházasodnak, gyermekeikkel Péter sírjához utaznak...

Forgatókönyvíró: Zilahy Lajos
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1938.01.06.
 
2022.05.20 Carobert

legújabb vélemény

Ha nem akarod, hogy elveszítsd illúzióidat

Bajor Gizi legendás egyéniségében, inkább ne nézd meg a filmet. Sajnos, Bajor Gizi Csathó Kálmán szerint is - aki egyébként végigkísérte a pályáján, színpadon többször rendezte is - filmen se nem szép, se nem jó. Ebben a filmben láthatóan jóval idősebb a játszott alaknál, túlfestett. Arcjátéka színpadon jól hatott, de a közeli, kegyetlen kamera mást követelne. Csathó - és mások szerint is - a színpadi színészet és a filmszínészet két külön szakma. Bajor a színpadon volt nagy színész, filmen nem.

0
 
2020.11.10 Mobee

Székely Istvántól a Lila akác és a Két fogoly a nagy kedvenc, de talán ez utóbbi még egy fokkal jobb, leginkább a színészgárda miatt, Csortos, Makláry, Jávor Pál, igazi színészóriások!

0