Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Háború és béke (1956)

War and Peace
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
61
Képek
1
Videók

Galéria (61)

Videók (1)

 
bart   2018. 11. 14.

legújabb vélemény

0

nagyszabású hollywoodi alkotás, mesés kosztümökkel, zenével, tánccal, romantikával. nagyon jól sikerült adaptáció, amiben Audrey a hab a tortán

 
miklosvaridori   2017. 06. 28.

0

A háborús regény méltó feldolgozása klasszikus, jó színészekkel, szép kivitelezésben, megható és szívszorító jelenetekkel és történettel. Bátran ajánlom.

A film összbevétele 12 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet közel egyidőben kezdték el vetíteni az Óriás című filmmel, s a nézők inkább az utóbbira látogattak el Elizabeth Taylor és a néhai James Dean miatt. Ezzel is magyarázható, hogy a Háború és béke nem érte el a kívánt nézőszámot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Audrey Hepburn korábbi filmjeivel ellentétben ennek a filmnek a jeleneteit nem kronológikus sorrendben vették fel. A színésznőt olyannyira megviselte, hogy egyik nap naív tinédzserként, másnap gyászoló özvegyként kellett megjelenítenie a karakterét, hogy már-már az idegösszeroppanás szélére került. Ezt erősítette az is, hogy újra felidéződtek benne kislánykorábban átélt háborús traumái. Ezután megfogadta, hogy soha többé nem vesz részt háborús filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Natasha Rosztova megformálását Audrey Hepburn addigi pályafutásának legmélyebb és legkomolyabb szerepének tartotta, ezért a forgatáson sokszor Tolsztoj kötetével szaladgált, s a rendezők megengedték neki, hogy egyes jelenetekben néhány sort megváltoztasson, s a regény párbeszédeit is felhasználhassa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmnek összesen száz díszlete volt, beleértve a moszkvai műemlékek és épületek hasonmásait is. Hógépekkel szimulálták a hóvihart, miközben a forgatási helyszínen, Rómában tombolt a hőség.

(ArpiHajdu és Réci)
 

De Laurentiis és Carlo Ponti producpáros 48 ezer hektár területet és kilenc hangstúdiót foglalt le a stáb számára. Ezek a hangstúdiók a II. világháború idején német katonák barrakjaiként, később hajléktalanszálóként szolgáltak.

(ArpiHajdu és Réci)