Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Életünk legszebb évei (1946)

The Best Years of Our Lives
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
Videók
 
Berto49   2016. 12. 08.

7 Oscart nyert film 1946-ból MacKinlay Kantor „Glory” című könyve alapján. Most láttam először. Újra nem nézném meg, de egy alkalommal érdekes volt. Három, a II. világháborúból visszatérő katona sorsát mutatja be, természetesen a kötelező happyenddel. Egy különleges figura is játszott benne, Homer szerepében a civil Harold Russell, aki valódi háborús sérült, mindkét kezét elvesztette, de kampók segítségével bizonyos dolgokat meg tud csinálni. Két Oscart is kapott, de a felesége ápolási költségeinek fizetése miatt eladta a szobrokat. Ezután határozatba hozták, hogy a díj nem adható el. Majdnem háromórás a film, két részletben néztem meg, a szinkron elég jó volt.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Silány propaganda a nagy amerikai hősökről, persze kis náci/japángyűlöletet is sikerült becsempészni - a korabeli amerikai filmeknél ez szinte kötelesség volt. Nem is csoda, hogy az Akadémia imádta.


 
tilino   2017. 01. 30.

Az Életünk legszebb évei sokak szerint hasonlít a Casablanca c.filmre. éppoly kellemes és szerethetö film emlékezetes jelenetekkel és felejthetetlen mondatokkal és megnyilvánulásokkal.

 

1948-ban BAFTA-díjban részesült, mint legjobb film – Samuel Goldwyn Productions.

(Bogi87)
 

Bosley Crowther a New York Times-tól azt nyilatkozta, hogy az Életünk legszebb évei az év legjobb hollywoodi filmje.

(Bogi87)
 

A film alapja egy korábban, a TIME magazinban megjelent cikk, amely arról szólt, milyen nehézségekkel szembesülnek a II. világháború veteránjai a civil környezetbe való beilleszkedés során.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.