60% 21 szavazat
Ludik

Ludik

Ludik
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Hogy megmentse elrabolt családtagját, egy vállalkozó kedvű bútoripari mágnásnak titkos gyémántcsempészettel kell fegyvereket szállítania a határon túlra.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Paul Buys, Annemarie van Basten
Ország: Dél-afrikai Köztársaság
Premier: 2022.08.26. | Netflix (2022.08.27.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

Rob van Vuuren
Zane Meas
Jandre le Roux
Lea Vivier
Arnold Vosloo
 
2023.03.13 szemtelen

legújabb vélemény

Gyémántbútor

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ludik (Arnold Vosloo), a népszerű üzletember, aki városszerte óriásplakátokon hirdeti a bútorvállalkozása által nyújtott szolgáltatásokat, nem rejti véka alá, hogy pénzzel és hatalommal rendelkező ember. Tipikus újgazdag, akinek monogramja is a dollárjelre hajaz. Majd megtudjuk, hogy a bútorkereskedés mögött gyémánt- és fegyverkereskedelem zajlik, annak bunyós, véres, és leszámolós eszköztáraival, izgalmaival. Ludik alakítása megosztó, saját történetének passzív főszereplője, a sorozat egészében kikészültnek és unatkozónak tűnik, miközben vigyáz arra, hogy minden szava törvény legyen otthon, a családban és a munkahelyén egyaránt. És a folyamatban el is keveredik a történet, amikor a sorozat műfaja szép lassan átalakul családi drámává. Ludik bátyja, a nővére, a sógora, az apja, a felesége, a fia töltik be ennek a történetnek a világát. Voltak pillanatok, amikor a Breaking Badre vagy az Ozarkra emlékeztem, de az említett sorozatokban ezek a jól megrajzolt karakterek valóban kellő súllyal beilleszkedtek a történetbe. A Ludik nem rossz, de nem is jó. Egyszerűen túl sok dolog történik, és az is rosszul szerkesztve. Ami tetszett, hogy az utolsó epizódban egy zseniális montázs található, ahol keresztmetszéssel lezárják a történet sztoriszálait, ezzel egy utolsó érzelmi ütést adva a nézőnek.

0
 
2022.08.27 Sraczjanos

A Ludik az izgalmas alapfeltevés ellenére abban bízik, hogy a közönségnek tetszik majd a főszereplője. És... egyáltalán nincs benne semmi, ami tetszene, még a perverz, "drukkolok az antihősnek" módon sem.

0