Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%

Patyomkin páncélos (1925)

Bronenosets Potemkin
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
1
Videók
Patyomkin páncélos
 
Varga_Júlia   2020. 08. 06.

legújabb vélemény

Filmrajongóknak, illetve a filmtörténet iránt aktívan érdeklődőknek nyilván kötelező darab – mások meg úgysem nézik meg, mert egy _nagyon_ régi filmről van szó, aminek a befogadásához kell a kontextus, az idő és a történelem ismerete, különben rohadt... több»

 
dittee   2015. 12. 29.

Nagyon nagyon film a Patyomkin páncélos, Eisenstein második nagy játékfilmje, ami nem csupán ideológiai állásfoglalás kelet és nyugat, bal és jobb között, hanem kötelező alkotás, amelyet minden filmimádónak látni kell.


 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Hihetetlen! Nagyon tetszett, különösen az a jelenet, amikor a babakocsi a felkelés közepette elkezd legurulni. Illetve a tányértörés jelenete is zseniális, korszakalkotó.

 
sipiarpi   2016. 09. 16.

Hát nem egyszerű mai szemmel. A húszas években igaz látványmozinak számíthatott. Tömegjelenetek a városban, hadihajók, ágyúlövések mind megmaradnak az ember fejében. És még nem is szóltam a mára már klasszikus lépcsős jelenetről a babakocsival! A fil... több»

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A filmtörténet remekműve, az orosz (pontosabban mondva: szovjet) filmgyártás alapműve, még a kezdetekből. Nagy filmrajongó ezt nem hagyhatja ki, nem lehet elmenni mellette.

A film összbevétele 50 970 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Billy Wilder kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

Charles Chaplin azt mondta, hogy ez a kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

A Patyomkin páncélos Sergei M. Eisenstein második nagy játékfilmje.

(dittee)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.