Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

Patyomkin páncélos (1925)

Bronenosets Potemkin
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
2
Képek
1
Videók
Patyomkin páncélos
 
dittee   2015. 12. 29.

Nagyon nagyon film a Patyomkin páncélos, Eisenstein második nagy játékfilmje, ami nem csupán ideológiai állásfoglalás kelet és nyugat, bal és jobb között, hanem kötelező alkotás, amelyet minden filmimádónak látni kell.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Hihetetlen! Nagyon tetszett, különösen az a jelenet, amikor a babakocsi a felkelés közepette elkezd legurulni. Illetve a tányértörés jelenete is zseniális, korszakalkotó.


 
sipiarpi   2016. 09. 16.

Hát nem egyszerű mai szemmel. A húszas években igaz látványmozinak számíthatott. Tömegjelenetek a városban, hadihajók, ágyúlövések mind megmaradnak az ember fejében. És még nem is szóltam a mára már klasszikus lépcsős jelenetről a babakocsival! A film az 1905-s japán-orosz háború egy momentumát dolgozza fel propagandisztikus célzattal. A film már a szovjet érában készült, és a tisztek elleni lázadás, a hős matróz halála mind a rendszer önképébe beilleszthető helyen van. A több helyen betiltott film mégis karriert futott be és ez Eizenstein zsenialitásának köszönhető. Nekem túl direkt, de azért mai szemmel is élvezhető, bár nem mindenkinek.

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A filmtörténet remekműve, az orosz (pontosabban mondva: szovjet) filmgyártás alapműve, még a kezdetekből. Nagy filmrajongó ezt nem hagyhatja ki, nem lehet elmenni mellette.

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett )
 

Billy Wilder kedvenc filmje.

(rbernadett )
 

Charles Chaplin azt mondta, hogy ez a kedvenc filmje.

(rbernadett )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.