75% 39 szavazat
Méreg

Méreg

Poison
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
5
Szereplők (5)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Ebben a jól ismert Roald Dahl-novellában egy férfi egy mérges kígyót talál az ágyában.

(Hupka Adrián)

Rendező: Wes Anderson
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023.09.30. | Netflix (2023.09.30.)

Hol nézheted

Dev Patel
Ben Kingsley
Benedict Cumberbatch
Dev Patel
Benedict Cumberbatch
 
2024.02.18 kaloz44

legújabb vélemény

A poén kedvéért próbáljátok meg mozdulatlanul végignézni. :))

0
 
2023.10.03 Ahoj poplacsek

8/10

Háromszereplős kis szösszenet egy novella alapján. Wes Anderson mint mindig, most is jó munkát végzett, hozta a tőle elvárható színvonalat. Ha csak rajta múlt volna, akkor 5 csillagra értékelném, csak azért 4, mert nekem kicsit kurtán-furcsán ért véget. Neki is ugrottam elolvasni az eredeti novellát, hogy utánanézzek, az is hasonlóan végződött-e. Nos, mint kiderült, az is furán ért véget, viszont kicsit más hangulatban, más jött át a számomra, mint a filmből. Az egész rövidfilmes feldolgozás nagyon hűen követte a novellát, a végének a lényegét azonban szerintem nem adta át, amit kissé sajnálatosnak érzek. Az eredetit Scribd-en lehet olvasni, ha valakinek van előfizetése, aki pedig kevésbé érzékeny a szerzői jogokra, az nCore-on megtalálja az e-könyvek között.

1
 
2023.10.03 Képkockák

Tegnap este néztem végig a Wes Anderson rendezte Dahl-novella rövidfilmeket, a sort pedig a Méreggel kezdtem. Talán épp ezért találtam annyira jónak a többihez képest, mert megdöbbentő volt a felépítése a történetnek, amit a Wes Anderson-féle beállít... Több

0
 
2023.10.03 Fikatours_blogger

Novellákat népszerűsíteni filmsztárokkal jó ötlet. A magam részéről nem szeretem az olyan történeteket, aminek se füle, se farka.

0