Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
10
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Susotázs
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Timon   2019. 09. 11.

legújabb vélemény

A legjobb magyar rövidfilmek egyike

Tartalmaz cselekményelemzést. Színészi játék,és az érzelmi kifejezések szembetűnőbb kimutatása,valamint a történet végén egy meglehetősen erős csattanó. Végig úgy mozog a kamera,hogy eléggé beleképzeltem magam a karakterek helyébe,olyannyira,hogy elsőre nem is igazán vettem észre,hogy már nem a hallás utáni tolmácsolásra koncentráltak,hanem arra,hogy a hölgynek kedveskedjenek. Néhol már a romantika megnyílvánulása is kezdett megmutatkozni,ahogy kedveskedtek. És ahogy említettem,a végén a csattanó. Egy tökéletes alkotás lett ez.

 
Toldi   2019. 04. 12.

Ami nálam bejött az a rövid játék idő ellenére való intenzív hangulatteremtés, ezt nagyon eltalálta a a pár perces film, de maga az alaphelyzet, és az ehhez kapcsolódó cselekmény kibontakozás és persze a csattanó nekem eléggé elnyűttnek tűnt. Nincs ebben valahogy semmi meglepő, meg igazából egy lényegi mondanivalót hiányoltam az egészből.


 
lord777   2019. 04. 11.

Egyáltalán nem akarom lehúzni a film, de szerintem pont az hiányzott belőle, ami egy rövidfilm esszenciális alkotóeleme, mégpedig az ütős tartalom, amely valamilyen módon reflektál egy bizonyos társadalmi helyzetre. Ettől függetlenül szerintem jól összerakott film, amit mindenképp érdemes megnézni.

 
matrosh1980   2019. 04. 09.

Igen életszerű megvalósítás, bár kissé esetlen... Az viszont meg kell hagyni, hogy remek atmoszférája van, rögtön elkap a hangulata, ami azért nálam időbe szokott telni, ez a rövidfilm pedig megcsinálta. Szóval négyesnél rosszabb értékelést nem tudok rá adni.

 
MattesBarca   2019. 04. 04.

A Susotázsban egyszerre van jelen a humoros és a drámai vonal, és pillanatok alatt tud egyikből a másikba váltani. Ez egy rövidfilmnél bravúr, ahogy az is, hogy amikor azt hisszük, mindent tudunk, a rendező tud csavarni még egy aprót. Tényleg, le a kalappal!

Osvárt Andrea
Osvárt Andrea
 
Ötlete, mondanivalója és jelentősége szempontjából tehát óvakodnék világszínvonalúnak nevezni a Susotázst, ugyanakkor megvalósításában abszolút a filmkészítés magasiskoláját képviseli. több»
 

A Susotázs szerepelt a legjobb 10, Oscar-jelölésre pályázó élőszereplős rövidfilmek sorában.

(hp)
 

A susotázs a francia "chuchotage" szóból származik, ami a szaknyelvben a suttogó szinkrontolmácsot jelöli, aki technika nélkül, élőben fordítja az elhangzottakat a megbízók számára.

(hp)
 

A Susotázst számos A-kategóriás filmfesztiválon bemutatták, egyebek mellett Manhattanben, Berlinben, Edinburgh-ben és Innsbruckban is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.