Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

Sha po lang: taam long (2017)

Sha po lang: taam long
Filmadatlap
 
18
Szereplők
2
Vélemények
Képek
1
Videók
 
hsanya182   2018. 08. 27.

Öszetett történet, élet és az elmúlás, születés-halál témaja köré épül. Összességében egy nyomozós film, amiben erősebb hangsúlyt kap a KRIMI mint az AKCIÓ. Van benne kevés üldözéses, verekedős jelenet, főleg a közepén tetszett nagyon, Tony Jaa-ból nagyon szép harcművész koreográfiát hoztak ki, viszont a film vontatottsága nagyon visszaveszi a tempót. Élethelyzet és korosztály függő lesz kinek fog nagyon tetszeni. Ifjú pároknak, fiataloknak ajánlom hátha megértik az apukákat, miért is féltik a házasságtól kicsiny szeretett lányukat és fordítva, az apukák is megérthetnék, hogy nem akarhatnak olyat ami a lányuknak rosszul esik... Angol cím: Paradox. Magyar cím: Nincs választás

 
Lora   2019. 02. 25.

Nem ezt vártam ettől a filmtől, de örülök, mert nagyon pozitívan csalódtam. A helyszínről és a csodás képi felvételekről ódákat tudnék zengeni (mivel oda meg vissza vagyok a távol-keleti világért), de inkább csak annyit mondanék, hogy minél jobb felbontással nézzétek, mert megéri. Louis Koo neve nekem nem mondott semmit. Ezután a film után viszont biztosan oda fogok figyelni a munkásságára, mert elképesztő a színészi játéka. Végig merev arccal játszik, a szemeivel azonban a karaktere minden érzését elképesztően hitelesen és mély empátiával tolmácsolja. Egy kétségbeesett apát látunk, aki kezdetben komoly, szabályokat betartó zsaruként áll az ügyhöz, majd ez érthető módon gyorsan átvált a minden mindegy, csak újra magamhoz ölelhessem a lányom lelkületbe. A másik két rendőrről is csak azt mondhatom, hogy maximálisan helytálltak a szerepükben. Tony Jaa viszonylag rövid szerepeltetése üde színfoltja a filmnek. Miután azt az emlékezetes tetőn vívott harcjelenetet végignéztem és kiderült mi a sorsa az ő karakterének, percekig csak pislogtam. A forgatókönyvíró nem rettent meg a kulcskarakterek hűvösre tevésétől sem. De pont a kiszámíthatatlansága miatt (is) működött annyira nálam ez a film. Happy end fanatikusoknak nem ajánlom, ugyanis a lezárás sem mondható éppen szokványosnak.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.