Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók

Érdekességek: Szerelem korhatár nélkül (1973)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Az Oscar-díjas Michel Legrand szerezte főcímdal (Breezy's Song) az 1973-as év egyik slágerévé vált.

(JcWh)
 

Clint Eastwood nem igazán tudta, hogyan kell kezelnie egy olyan veterán sztárt, mint William Holden, így eleinte a legtöbb figyelmet a kezdő Kay Lenz instruálására fordította. Az egyik forgatási napon Holden megjegyezte, hogy vele is foglalkozhatna többet, hiszen hiába tapasztalt, egy színésznek mindig szüksége van támogatásra. A megilletődött Eastwood ezután több időt szánt Holdenre is.

(JcWh)
 

Ez volt William Holden utolsó romantikus filmje.

(JcWh)
 

A film promotálásában nagy hangsúlyt fektettek William Holden korábbi, nagy sikerű romantikus filmekben való szereplésére.

(JcWh)
 

William Holden rajongói nagyon örültek, hogy a színész az 1969-es, véres jeleneteiről híres Vad Banda és az azt követő westernfilmjei után visszatért a romantikus műfajhoz.

(JcWh)
 

A filmben először szereplő Kay Lenz legtöbb jelenete előtt nagyon ideges volt, de William Holden minden közös jelenetük előtt jó tanácsokkal látta el, és megnyugtatta a lányt.

(JcWh)
 

William Holden beleegyezett, hogy segít a női főszereplő kiválasztásában, így minden egyes jelölttel szerepelt a próbafelvételeken.

(JcWh)
 

A szűk büdzsé miatt William Holden minimális fizetésért vállalta el Frank Harmon szerepét, viszont a film bevételeiből nagyban részesedett.

(JcWh)
 

Clint Eastwood elmondása szerint ez az egyik kedvenc saját rendezésű filmje.

(JcWh)
 

A film sokáig több szempontból is különleges maradt a Clint Eastwood rendezte filmek között. Egyrészt 1988-ig (Bird - Charlie Parker élete) Eastwood nem készített olyan filmet, amelyben ne szerepelne, másrészt 1995-ig (A szív hídjai) nem forgatott romantikus filmet.

(JcWh)
 

William Holden fia, Scott Holden apja előző filmje után (Megtorlók) itt is feltűnik egy kisebb szerepben (állatorvosként). Ez volt Scott Holden utolsó filmszerepe.

(JcWh)
 

A filmben a két főszereplő Clint Eastwood előző filmjét (Fennsíkok csavargója) megy megnézni a moziba.

(JcWh)
 

A forgatást már 1972 decemberében befejezték, de a film bemutatására még 11 hónapot kellett várni.

(JcWh)
 

A stábtagok nagy része ugyanazokból állt, mint Clint Eastwood előző két filmjének forgatásán.

(JcWh)
 

A film egyik emlékezetes jelenetében, amikor a két főszereplő megnézi a napfelkeltét, valójában a Los Angeles-i napnyugtát nézik.

(JcWh)
 

Az Universal stúdió szűk pénzügyi keretet és forgatási időt biztosított a film elkészítéséhez. A film büdzséje csupán 750 ezer dollárra rúgott, és mindössze öt hétig tartott a forgatás.

(JcWh)
 

A forgatókönyv írója, Jo Heims eredetileg Clint Eastwoodot képzelte el a férfi főszerep eljátszására, azonban Eastwood túl fiatalnak találta magát a karakterhez, így került a szerep a 12 évvel idősebb hollywoodi veterán sztárhoz, William Holdenhez.

(JcWh)
 

Clint Eastwood barátai szerint a rendező teljesen belebolondult Kay Lenzbe a forgatás alatt.

(JcWh)
 

A női főszerepre való válogatás elég nehezen ment, de miután Clint Eastwood látta Kay Lenzet a The Weekend Nun című TV-filmben, megbizonyosodott a színésznő alkalmasságáról.

(JcWh)
 

A film eredeti nyelvű címe (Breezy) Kay Lenz karakterének becenevére utal, akinek teljes neve Edith Alice Breezerman.

(JcWh)
 

Kay Lenz filmes debütálása, miután számos TV-műsorban szerepelt Kay Ann Kemper néven.

(JcWh)
 

Clint Eastwood a helyszíni forgatások híve volt, így az összes kültéri jelenetet a helyszínen forgatta le. Választása a legkülönbözőbb helyekre esett: a Laurel Canyonra, a Lookout Mountainra, a Topanga Canyonra, a Los Angeles-i Plummer- és Griffith-parkokra, valamint a Hollywood és Ventura sugárutakra.

(JcWh)
 

A filmet 1973. november 16-án mutatták be Los Angelesben.

(JcWh)
 

Habár Clint Eastwood nem szerepel a filmben, mint statiszta feltűnik pár másodpercre.

(JcWh)
 

A jelenet után, ahol Lenz és Holden félmeztelenül ölelkezik, William Holden az ingét Kay Lenz köré terítette és megvárta, míg valaki hozott a színésznőnek egy köntöst, hogy ne lássák őt a stábtagok meztelenül.

(JcWh)
 

William Holden 54, míg Kay Lenz 19 éves volt a film forgatásának idején. A filmbeli karakterek között kisebb volt a korkülönbség.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.