Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók

 
JcWh   2018. 12. 06.

legújabb vélemény

Clint Eastwood korai gyöngyszeme

Clint Eastwood harmadik filmje (és első olyan filmje, amiben nem szerepel, csak pár másodpercre feltűnik) egy igazán kellemes és szerethető alkotásra sikeredett. Mai szemmel nézve egy egyszerű szerelmi történetről van szó, amelyben egy idősebb, életunt férfi és egy életvidám, fiatal lány nehézségek leküzdése után egymásba szeretnek. Persze a 70-es években a két karakter közötti 30 év, azért biztosan megdöbbentőbb lehetett. Aki szereti a romantikus filmeket, az biztosan nem fog csalódni. Kay Lenz elbűvölő és William Holden az öregedés ellenére sem vesztett sármosságából. Mint minden William Holden filmet, ezt is eredeti nyelven ajánlom.

 

Az Oscar-díjas Michel Legrand szerezte főcímdal (Breezy's Song) az 1973-as év egyik slágerévé vált.

(JcWh)
 

Clint Eastwood nem igazán tudta, hogyan kell kezelnie egy olyan veterán sztárt, mint William Holden, így eleinte a legtöbb figyelmet a kezdő Kay Lenz instruálására fordította. Az egyik forgatási napon Holden megjegyezte, hogy vele is foglalkozhatna többet, hiszen hiába tapasztalt, egy színésznek mindig szüksége van támogatásra. A megilletődött Eastwood ezután több időt szánt Holdenre is.

(JcWh)
 

Ez volt William Holden utolsó romantikus filmje.

(JcWh)
 

A film promotálásában nagy hangsúlyt fektettek William Holden korábbi, nagy sikerű romantikus filmekben való szereplésére.

(JcWh)
 

William Holden rajongói nagyon örültek, hogy a színész az 1969-es, véres jeleneteiről híres Vad Banda és az azt követő westernfilmjei után visszatért a romantikus műfajhoz.

(JcWh)
 

A filmben először szereplő Kay Lenz legtöbb jelenete előtt nagyon ideges volt, de William Holden minden közös jelenetük előtt jó tanácsokkal látta el, és megnyugtatta a lányt.

(JcWh)
 

William Holden beleegyezett, hogy segít a női főszereplő kiválasztásában, így minden egyes jelölttel szerepelt a próbafelvételeken.

(JcWh)
 

A szűk büdzsé miatt William Holden minimális fizetésért vállalta el Frank Harmon szerepét, viszont a film bevételeiből nagyban részesedett.

(JcWh)
 

Clint Eastwood elmondása szerint ez az egyik kedvenc saját rendezésű filmje.

(JcWh)
 

A film sokáig több szempontból is különleges maradt a Clint Eastwood rendezte filmek között. Egyrészt 1988-ig (Bird - Charlie Parker élete) Eastwood nem készített olyan filmet, amelyben ne szerepelne, másrészt 1995-ig (A szív hídjai) nem forgatott romantikus filmet.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.