Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Szerelem korhatár nélkül (1973)

Breezy
Filmadatlap
 
25
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók

Galéria (3)

 
JcWh   2018. 12. 06.

legújabb vélemény

0
Clint Eastwood korai gyöngyszeme

Clint Eastwood harmadik filmje (és első olyan filmje, amiben nem szerepel, csak pár másodpercre feltűnik) egy igazán kellemes és szerethető alkotásra sikeredett. Mai szemmel nézve egy egyszerű szerelmi történetről van szó, amelyben egy idősebb, életunt férfi és egy életvidám, fiatal lány nehézségek leküzdése után egymásba szeretnek. Persze a 70-es években a két karakter közötti 30 év, azért biztosan megdöbbentőbb lehetett. Aki szereti a romantikus filmeket, az biztosan nem fog csalódni. Kay Lenz elbűvölő és William Holden az öregedés ellenére sem vesztett sármosságából. Mint minden William Holden filmet, ezt is eredeti nyelven ajánlom.

 

Az Oscar-díjas Michel Legrand szerezte főcímdal (Breezy's Song) az 1973-as év egyik slágerévé vált.

(JcWh)
 

Clint Eastwood nem igazán tudta, hogyan kell kezelnie egy olyan veterán sztárt, mint William Holden, így eleinte a legtöbb figyelmet a kezdő Kay Lenz instruálására fordította. Az egyik forgatási napon Holden megjegyezte, hogy vele is foglalkozhatna többet, hiszen hiába tapasztalt, egy színésznek mindig szüksége van támogatásra. A megilletődött Eastwood ezután több időt szánt Holdenre is.

(JcWh)
 

Ez volt William Holden utolsó romantikus filmje.

(JcWh)
 

A film promotálásában nagy hangsúlyt fektettek William Holden korábbi, nagy sikerű romantikus filmekben való szereplésére.

(JcWh)
 

William Holden rajongói nagyon örültek, hogy a színész az 1969-es, véres jeleneteiről híres Vad Banda és az azt követő westernfilmjei után visszatért a romantikus műfajhoz.

(JcWh)