59% 45 szavazat
Tai Pan

Tai Pan

Tai-Pan
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
2
Díjak (2)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

1839-ben a talpraesett hajós kereskedő Dirk Struan Kínában jár. A császár hadat üzen a külföldi kereskedőknek az illegális ópiumeladás és a kínai hivatalnokok korrupciója miatt. Az európaiaknak el kell hagyniuk az országot, ám Struan, akit a helyiek Tai-Pannak, a "Legfelsőbb vezérnek" is hívnak, új tervet eszel ki. Letelepedik Hongkongban, amelyet meg akar szerezni Őfelsége, az angol királynő számára. Közben szerelmi viszonyt kezd egy kínai rabszolganővel. Egy nap kiköt egy hajó a férfi fiával, aki rossz híreket hoz hazájából, Skóciából. Rajta kívül, váratlanul felbukkan még Struan régi vetélytársa, a kegyetlen és bosszúálló Tyler Brock.

Rendező: Daryl Duke
Író: James Clavell
Forgatókönyvíró: John Briley, Stanley Mann
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1986.11.07.
Bryan Brown
Bryan Brown
Joan Chen
Bryan Brown
Bryan Brown
Bryan Brown
Bryan Brown
Joan Chen
Joan Chen
Joan Chen
Joan Chen
Bryan Brown
Bryan Brown
Joan Chen
 
2018.07.10 Gwen_mot

legújabb vélemény

Fuh, hát én már nem is tudom, hányszor láttam ezt a filmet, szerintem megunhatatlan. Annyira izgalmas, hogy szinte mindig talál benne az ember valamit, amiért érdemes újra és újra megnézni. Csakis ajánlani tudom!

0
 
2017.07.24 tyna19955

Az az igazság, hogy ez a film már a maga idejében sem volt egy nagy eresztés. Egy egészen komplexen kidolgozott történet, amelyből igencsak elvesz a gyenge színészi alakítás és a sokszor híg dialógus. Ettől függetlenül nem lehet elvitatni a kultusz j... Több

0

A film összbevétele 4 007 250 dollár volt (imdb.com).

#1