Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
58
Filmadatlap
 
25
Szereplők
1
Vélemények
2
Képek
Videók

 
Berto49   2019. 05. 15.
Egy unalmas kémtörténet

Annak ellenére, hogy az egyik kedvenc amerikai színészem Robert Mitchum ez a filmje még a közepesnél is gyengébb. Alakítását az unottság jellemzi, a forgatást egy kellemes görögországi nyaralásnak fogta fel. A klisés történet sem ragadta meg a figyelmemet. A maga idejében biztos nagy hatást keltett a toplesses tánc, de ma már korhatárosnak sem sorolnák be. A rendező, Robert Aldrich később olyan remek filmeket készített, mint a „Mi történt Baby Jane-nel?”, vagy a „Csend, csend, édes Charlotte”. Ez a film viszont nagyon unalmas és túl hosszú.

 

A film Leon Uris (1924–2003) „The Angry Hills" (1955) című regénye alapján készült. Magyarul 2003 óta olvasható Nitkovszki Stanislaw fordításában, „Kálvária” címmel. A debreceni Aquila Kiadó gondozásában jelent meg.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.