Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A föld sója (2014)

The Salt of the Earth
Filmadatlap
 
21
Szereplők
9
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Wim Wenders
Wim Wenders
Sebastião Salgado

Videók (3)

 
michal   2017. 10. 14.

legújabb vélemény

0

Nem véletlenül jelölték a filmet Oscar-díjra, egészen káprázatos, ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg az idén, ez legyen az.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Nagyon nem a kedvencem a spanyol vagy akár az olasz filmek sem. Viszont ez tökéletes lett. A film hihetetlenül nagyszerűre sikeredett. Eleinte kétkedve fogadtam az igaz de szerencsére nem hagytam félbe és ezzel együtt jól jártam hiszen egy eszméletlen alkotásról maradtam volna le.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Egyik kedvenc dokumentumfilmem , mindig mikor megnézem akkor a világ legeldugottabb helyein szeretnék fotózni benszülöttek után, meg fontos eseményeknél, meg embereket kiknek az arcukon rajta az egész életük. Irigylésre méltó életet élt ez a Brazil fotós. Tökéletes képek. Nagyszerű világlátás. Remek,remek.

 
Dodi   2015. 06. 08.

0

A képanyag gyönyörű, a mondanivaló, üzenet egyértelmű. Mint FILM, irgalmatlanul unalmas. Ugyanezt egy kiállításon sokkal jobban meg lehetne csinálni, az ember a saját tempójában olvasná, nézné, és megúszná a két színtelen, monoton, ráadásul hasonló hang elviselésének kínjait...

 
Adell89   2015. 03. 23.

0

Ez rendkívülinek ígérkezik, már nagyon várom. Ha a képsorokat látva, az ember igazi átéléssel képzeli magát egy tetőtől-talpig mocskos, koldussorsú bányász helyébe, vagy egy meztelenül táncoló, vörösre festett bőrű őslakó életébe..... még mindig csak távolodik ettől a világtól.

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

0

Az elmúlt negyven év során a fotográfus Sebastiao Salgado a folyton változó emberiség nyomdokain haladva utazta át a kontinenseket. Tanúja volt a közelmúlt fontosabb történelmi eseményeinek, nemzetközi konfliktusokkal, éhínséggel, elvándorlásokkal ta... több»

 
LionScot   2015. 03. 14.

0

A dokumentumfilm kedvelőknek ajánlom, hiszem gyönyörűek a tájak, és érdekes az mondandója. Azoknak ajánlatos ezt megnézni, akik komolyan szeretik a dokumentumfilmeket.

A film összbevétele 5 412 189 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 580 000 forintot termelt.

 

A film bevétele összesen 1,343,349 dollár volt.

(citizenfour99)
 

A fotós fia Juliano Ribeiro Salgado is felbukkan a dokumentumfilmben, aki az apja képei által próbálja megismerni az édesapját.

(citizenfour99)
 
Az ember, akinek fotóit többen ismerik, mint őt magát. Wim Wenders Sebastião Salgado és fia mellé szegődött, hogy bemutassa ezt az irigylésre méltó és páratlan életutat. több»