Megható szavakkal búcsúzott öccsétől Madonna, 63 éves korában elhunyt Christopher Ciccone
Madonna megható szavakkal emlékezett meg az Instragramon testvéréről, Christopher Ciccone-ról, aki 63 éves korában hunyt el rákbetegség...
Sebastiao Saldago, az ismert fotográfus pályafutásának negyven évében átutazta a kontintenseket. Szemtanúja több nemzetközi konfliktusnak, közelről láthatta az éhínség sújtotta vidékeket, ezúttal azonban az érintetlen tájra kalauzolja el a nézőjét.
Egy dokumentumfilm, mely egyszertte tiszteleg a… Több
Nem véletlenül jelölték a filmet Oscar-díjra, egészen káprázatos, ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg az idén, ez legyen az.
Nagyon nem a kedvencem a spanyol vagy akár az olasz filmek sem. Viszont ez tökéletes lett. A film hihetetlenül nagyszerűre sikeredett. Eleinte kétkedve fogadtam az igaz de szerencsére nem hagytam félbe és ezzel együtt jól jártam hiszen egy eszméletlen alkotásról maradtam volna le.
Egyik kedvenc dokumentumfilmem , mindig mikor megnézem akkor a világ legeldugottabb helyein szeretnék fotózni benszülöttek után, meg fontos eseményeknél, meg embereket kiknek az arcukon rajta az egész életük. Irigylésre méltó életet élt ez a Brazil fotós. Tökéletes képek. Nagyszerű világlátás. Remek,remek.
A képanyag gyönyörű, a mondanivaló, üzenet egyértelmű. Mint FILM, irgalmatlanul unalmas. Ugyanezt egy kiállításon sokkal jobban meg lehetne csinálni, az ember a saját tempójában olvasná, nézné, és megúszná a két színtelen, monoton, ráadásul hasonló hang elviselésének kínjait...
A film összbevétele 5 412 189 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 580 000 forintot termelt.
Sebastião Salgado az ujját a szájába dugtató gorilláról készült fényképével kapcsolatban azt állítja a filmben, hogy a gorilla először ismeri fel saját képét, miután meglátta a lencse visszaverődését. A tanulmányok azonban kimutatták, hogy a gorillák valószínűleg nem ismerik fel magukat a tükrökben.
A film címe utal a fotós vezetéknevére. A salgado portugálul sós. Ha valamihez sót teszünk, akkor salgado lesz belőle. Ez tágabb értelemben értelmezhető úgy, mint az a hozzájárulás, amelyet Salgado adott a Földnek (a bolygónak), vagy szó szerint úgy, mint az a csodálatos változás, amelyet ő és a Salgado-család végrehajtott a földjükön, visszahozva az őshonos esőerdőt.
A film címe bibliai utalás, Máté 5:13: „Ti vagytok a föld sója. De ha a só elveszti sósságát, hogyan lehet újra sóssá tenni? Már semmire sem jó, csak arra, hogy kidobják és lábbal tapossák.”
A film bevétele összesen 1,343,349 dollár volt.