Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Jeff Goldblum

Jeff Goldblum

Színész

Szül.: 1952. október 22., Pittsburgh - Pennsylvania - Amerikai Egyesült Államok

Adatlap
141
Filmográfia
2
Díjak
22
Érdekességek
151
Képek

Érdekességek

Jurassic World: Bukott birodalom (2018)

Jeff Goldblum húsz év után újra felbukkan a franchise-ban.

Jurassic World: Bukott birodalom (2018)

A film készítői Jeff Goldblum karakterének, Ian Malcolmnak a felbukkanását összekötő kapocsnak szánták a régi és az új széria között.

Jurassic World: Bukott birodalom (2018)

Jeff Goldblum 2017. december 6-án jelentette be, hogy visszatér a Jurassic World 2-ben.

Kutyák szigete (2018)

A fimhez négy Oscar-díjas, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Fisher Stevens és Frances McDormand, és hét Oscar-djelölt színész, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Bryan Cranston, Greta Gerwig és Bob Balaban kölcsönözte a hangját.

Kutyák szigete (2018)

Jeff Goldblum egy másik filmjének forgatása miatt nem tudott a helyszínre utazni, ezért Kaliforniából, telefonon keresztül vették fel az általa megszólaltatott karakter sorait.

Jurassic World (2015)

Ez a franchsie első olyan filmje, melyben nem játszik Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum. Ez elmondása szerint kreatív döntés következménye. "Tudom, hogy sok rajongó szerette volna viszontlátni az eredeti filmek karaktereit. De túlságosan tisztelem azokat a színészeket ahhoz, hogy csak a saját érzelmeire hallgatva szerepeltessem őket. A Jurassic Park nem három szerencsétlen emberről szól, akik újra meg újra ugyanabba a szituációba keverednek. Az egyetlen oka annak, hogy a karakterek visszatérjenek a szigetre az lenne, ha a forgatókönyvírók okot adnának rá, különben azonban sosem tennék."

A Grand Budapest Hotel (2014)

Kovacs Vilmos, Jeff Goldblum karaktere emléket állít két magyar filmes személyiség előtt, nevezetesen Kovács László és előtt.

A Grand Budapest Hotel (2014)

Kovács Vilmosnak hívják Jeff Goldblum karakterét, mely két híres magyar operatőr nevéből lett összetéve (Kovács László és Zsigmond Vilmos), ez egyben főhajtás is e két nagyszerű ember előtt.

Ébredj velünk (2010)

A filmben egy Oscar-díjas: Diane Keaton és három Oscar-jelölt színész kapott szerepet: Rachel McAdams, Harrison Ford és Jeff Goldblum.

Jurassic Park III (2001)

Az első két rész főszereplőjét alakító, Jeff Goldblum egy interjúban megerősítette, hogy a film készítői nem kínáltak neki szerepet a franchise harmadik epizódjában.

A függetlenség napja (1996)

Dean Devlin forgatókönyvíró azt mondta, hogy Will Smith, Jeff Goldblum és Judd Hirsch közös jelenetében az elhangzott szöveg több mint fele improvizáció.

A függetlenség napja (1996)

Az utolsó jelenetbe Jeff Goldblum majdnem belebetegedett mivel
annyiszor kellett megismételni a felvételt, ahol Will Smith-szel közösen büszkén szivaroznak, hogy a végén már undorodott tőle. Azért, hogy megoldják a szituációt, az egyik rendezőasszisztens tartotta izzásban a szivart addig, amíg el nem hangzott a „felvétel!” utasítás

Jurassic Park (1993)

Jeff Goldblum és Laura Dern két évig jegyben jártak.

Jurassic Park (1993)

Ian Malcolm (Jeff Goldblum) a film elkészítése alatt flörtölt Ellie Sattlerrel (Laura Dern). Kapcsolatuk 2 évig tartott.

Az alkalmi turista (1988)

Miközben Geena Davis A légy (1986) című filmet forgatta, azt a könyvet olvasta, ami ennek a filmnek az alapjául szolgált, mondhatni Jeff Goldblumnak olvasta fel amíg a színész órákig ült és tűrte, hogy felkerüljön rá a smink.

A földi lányok csábítók (1988)

Ez Geena Davis és Jeff Goldblum harmadik közös filmje, a korábbi kettő A légy és a Transylvania 6-5000.

A légy (1986)

Jeff Goldblum végső maszkját 5 órán át tartott feltenni.

A légy (1986)

Jeff Goldblum és Geena Davis még a szereposztást megelőzően járni kezdtek. Ez miatt a rendező nem is akarta a szerepet Davis-nek adni, de a színésznő nagyon meggyőző volt a meghallgatásokon.

Bosszúvágy (1974)

Jeff Goldblum filmes debütálása.

Bosszúvágy (1974)

Figyelmes szemű nézők felfedezhetik a három támadó közül a fiatal Denzel Washington és Jeff Goldblum alakját.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.