Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Will Smith

Will Smith

Producer | Színész

Szül.: 1968. szeptember 25., Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok

Adatlap
91
Filmográfia
3
Díjak
85
Érdekességek
208
Képek

Érdekességek

Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk (2020)

Will Smith és Martin Lawrence mellett a franchise két további sztárja is visszatér a Bady Boys 3-ban, a Howard kapitányt alakító Joe Pantoliano, és a Marcus feleségét játszó Theresa Randle.

Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk (2020)

Az első két részt rendező Michael Bay 2008-ban azt nyilatkozta, hogy szívesen leforgatná a harmadik részt, azonban ennek legfőbb akadálya Will Smith gázsija, aki hollywoodi viszonylatban is igen magas összeget kért a szereplésért.

Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk (2020)

Will Smith a Facebook-oldalán, Martin Lawrence társaságában jelentette be hivatalosan, hogy elkészül a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk.

Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk (2020)

Mivel a film fejlesztésnek több alkalommal is eredménytelenül ugrott neki a stúdió (a fejlesztés alatt a rendezők és a forgatókönyvírók gyakorlatilag egymásnak adták át a kilincset), és a forgatást is számos alkalommal elhalasztották, egyre erősebb lett a gyanú, hogy a produkció terve végül a fiókban fogja végezni. 2018. október 31-én azonban Martin Lawrence a Twitterén megosztott egy fotót, melyen ő és Will Smith láthatóak a Bad Boys 3 forgatásán, melyhez a következő szöveget mellékelte: "Mindörökké rosszfiúk". Ezzel minden kétséget eloszlatott a rajongókban.

Kémesítve (2019)

Will Smith első animációs filmje a 2004-es Cápamese óta.

Gemini Man (2019)

A film főszereplője Will Smith, aki saját maga CGI segítségével megfiatalított másával csap össze.

Gemini Man (2019)

A film budapesti premier előtti vetítésére Will Smith is ellátogatott, aki a fővárosban ünnepelte a születésnapját.

Gemini Man (2019)

A film világpremierje (szeptember 25.) (vörös szőnyeges felvonulás, photo call, világpremier vetítés, másnap sajtótájékoztató és "press junket" nap) Budapesten volt. Részt vett rajta a főszereplő Will Smith, valamint Ang Lee (rendező), továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison (producerek) is. Ezen a napon volt Will Smith 51. születésnapja. Ez az első alkalom, hogy egy (teljes) "hollywoodi" világpremier Budapesten volt megtartva.

Gemini Man (2019)

A film világpremierje (szeptember 25.) (vörös szőnyeges felvonulás, photo call, világpremier vetítés, másnap sajtótájékoztató és "press junket" nap) Budapesten volt. Részt vett rajta a főszereplő Will Smith, valamint Ang Lee (rendező), továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison (producerek) is. Ezen a napon volt Will Smith 51. születésnapja. Ez az első alkalom, hogy egy (teljes) "hollywoodi" világpremier Budapesten volt megtartva.

Gemini Man (2019)

A két Will Smith motorokat használ fegyverként az egyik jelenetben. Ezzel olyan szintet léptek át az akciófilmek kategóriájában, amilyet csak a Mátrix tudott hozni két évtizeddel ezelőtt.

Aladdin (2019)

A Dinsey a 61. Grammy díjátadó ünnepség kapcsán rukkolt elő a film első teljes előzetesével, mely elég negatív visszhangot kapott a gyenge látvány miatt. A közösségi médiában a legtöbben a Will Smith-féle Dzsinn csúnya CGI-át nehezményezték, a második trailer fogadtatása azonban már sokkal jobb volt, miután a Disney láthatóan sok energiát fektetett a kifogásolt részekre.

Aladdin (2019)

Will Smith-nek előbb Holt Farrier szerepét kínálták fel a szintén a Disney égisze alatt 2019-ben bemutatott Dumbóban, azonban a színész végül Dzsinn szerepe mellett döntött.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag (2016)

Margot Robbie elmondása szerint azért vállalta el a szerepet, mert a Focus: A látszat csal után újra együtt akart forgatni Will Smith-szel. A színésznő elmondta, hogy az is motiválta, hogy Harley Quinn karaktere pont olyan, amilyen ő is szeretne lenni, és bár a civil életben nem teheti meg, hogy úgy viselkedjen, mint ő, de legalább egy film erejéig kipróbálhatta egy erőszakos és őrült csaj szerepét.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag (2016)

A szerepre való felkészülés részeként Will Smith kopaszra borotválta a fejét, és részt vette a tengerészgyalogság kiképzésén, ahol egyebek mellett lövészetre is kiképezték.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag (2016)

Jared Leto nem viccel. A Suicide Squad – Öngyilkos osztag (Suicide Squad, hazai bemutató: augusztus) forgatása során mindenre hajlandó volt, hogy jó Joker váljék belőle. Márpedig a jó Joker őrült Jokert jelent, kegyetlent és lelkiismeret nélkülit.
– Sokat tanultam, műveltem magam a szerephez – nyilatkozta nemrég az Oscar-díjas színész/zenész. – Először szakemberekkel, orvosokkal, pszichiáterekkel beszéltem, azután olyanokat kerestem meg, akik borzasztó bűnöket követtek el: elmegyógyintézetekbe, börtönökbe jártam, beszélgettem velük, próbáltam ellesni minden szemvillanásukat. És végül eldobtam az egészet, és elkezdtem alapjaiból felépíteni önmagamat: úgy is maradtam egy jó ideig.
Leto az egész forgatás alatt Jokerként működött, és ez alaposan meg is viselte a kollégáit.
– Én most ismerkedtem meg Jared Letó-val – nyilatkozta a múlt héten Will Smith, aki a szuper-mesterlövészt, Deadshotot játssza az év talán legőrültebb, leglátványosabb filmjében, melyben a rossz szuperhősök együtt küzdenek egy jó ügyért. – És kiderült, hogy nagyon jó fej srác. A forgatás alatt valaki egészen más volt velünk: az igazi Joker. (Intercom)

Suicide Squad - Öngyilkos osztag (2016)

Jared Letto azon színészek közé tartozik aki a forgatás ideje alatt nem száll ki a szerepéből. Margot Robie-nak (Harley Qiunn) Letto egy szerelmes levelet és egy élő patkányt küldött, Will Smith-nek(Deadshoot) egy levelet és pisztolygolyót küldött, a stáb meg egy videóüzenetet és egy döglött disznót kapott .

A függetlenség napja 2: Feltámadás (2016)

Eredetileg úgy volt, hogy Will Smith is visszatér a folytatásra, azonban a Fox nem volt hajlandó kifizetni az 50 millió dolláros gázsit.

A függetlenség napja 2: Feltámadás (2016)

Mivel Will Smith nem tér vissza a filmben, az alkotóknak meg kellett indokolniuk, mi okozta az általa alakított karaktert vesztét. Ezt a film hivatalos honlapján tették meg, mely szerint miközben egy hibrid gépet tesztelt, ismeretlen eredetű hiba keletkezett, mely során szörnyethalt. Feleségét, Jasmine-t, és fiát, Dylant hagyta hátra.

Sérülés (2015)

A felkészülés részeként Will Smith és az író-rendező Peter Landesman számos boncoláson vett részt.

Brotherly Love (2015)

Will Smith az Overbrook High Schoolban végezte tanulmányait.

Focus: A látszat csal (2015)

A film női főszerepét eredetileg Kristen Stewart játszotta volna. A színésznő már le is igazolt a filmhez, ám amikor bekerült a képbe Will Smith, állítólag a nagy korkülönbség miatt új színésznő után néztek. A Stewartot helyettesítő Margot Robbie nála is fiatalabb három hónappal.

Focus: A látszat csal (2015)

A Focus Will Smith első korhatáros filme a Bad Boys 2 óta.

Focus: A látszat csal (2015)

Margot Robbie és anyukája, Sarie tanította meg úszni Will Smith-t a forgatáson.

Annie (2014)

Nem ez az első alkalom, hogy Annie története adaptációt kap, de a film producerei, Jaz Z és Will Smith ezúttal egy modern feldolgozást álmodott meg.

Ron Burgundy: A legenda folytatódik (2013)

A filmben több mellékszerepben is igazi sztárokat láthatunk. A televíziós műsorvezetők és riporterek között feltűnik többek között Will Smith, Kanye West, Liam Neeson és Jim Carrey is.

Oldboy (2013)

Egy korai szakaszban komoly tervek voltak arról, hogy Steven Spielberg rendezi a filmet, Will Smith főszereplésével.

A Föld után (2013)

Az eredeti történet szerint apa és fia kempingezni indulnak, ám egy szerencsétlen eset után a fiúnak egyedül kell átvágnia az erdőn, hogy segítsen bajba jutott apjának. Ám Will Smith meglátta a történetben rejlő lehetőségeket, és Gary Whitta íróval kibővítették egy nagyszabású sci-fi filmmé.

A Föld után (2013)

Will Smith személyesen kérte fel M. Night Shyamalant a film rendezésére, mert már évek óta szeretett volna együtt dolgoznia a rendezővel. A rendező 20 év után először készített filmet nem a saját forgatókönyve alapján.

A Föld után (2013)

Ez a második film, amiben Will Smith és Jaden Smith apát és fiút játszanak, az első A boldogság nyomában (2006) volt.

A Föld után (2013)

Will Smith személyesen felügyelte és irányította fia felkészülését a szerepre, és sokat segített neki a forgatás közben is.

A Föld után (2013)

Eredetileg a történet úgy lett volna,hogy piknikezés közben apa és fia eltévednek az erdőben , de Will Smith meglátta az ötletet a történetben és javasolta a változtatásokat amiket meg is fogadtak.

Django elszabadul (2012)

Will Smith elmondta, hogy azért nem vállalta el a Django elszabadul főszerepét, mivel túl erőszakosnak találta a filmet, és inkább szerelmes filmet szeretett volna. A sztár elmondta, hogy nem hisz abban, hogy az erőszakra az erőszak lenne a válasz.

Men in Black - Sötét zsaruk 3. (2012)

Ez az első MIB film, melynek főcímdalát nem Will Smith szerezte.

Hét élet (2008)

A rendezőt, Gabriele Muccinot azért vonzotta annyira a történet, mert egy misztikus utazást mutat be, miközben megmutatja a szerelem valódi természetét. Úgy érezte, hogy ez egy olyan ember története, akit összetört a szerelme utáni gyász, és egy lehetőséget kap az újrakezdésre, épp egy új szerelmen keresztül. A történet gondolatébresztő és érzelemben gazdag. A főszerepre Will Smitht találta a legideálisabb jelöltnek.

Hét élet (2008)

Will Smith bevallása szerint a forgatáson döbbent rá, hogy neki is szembesülnie kell az élet nagy kérdéseivel: hogyan lehet túlélni az életet, amikor úgy érzed, már tönkrement minden, hogy lehet feldolgozni egy traumát?

Legenda vagyok (2007)

Mivel Kína 2007-ben betiltotta az amerikai filmek forgalmazását, Will Smith személyesen utazott Ázsiába, hogy tárgyalásokat folytasson a film bemutatásáról.

Legenda vagyok (2007)

A kihalt New Yorkban játszódó jelenetek miatt a város több forgalmas utcáját többször teljesen lezárták és kiürítették. A film elkészülte után Will Smith a sajtón keresztül kért elnézést a lakosságtól a kellemetlenségekért.

Legenda vagyok (2007)

A filmben Will Smith kislányát a valódi lánya, Willow Smith alakítja.

Legenda vagyok (2007)

Spoiler! Egyik alternatív befejezésben Will Smith túléli.

Legenda vagyok (2007)

A 2002-es évben Arnold Schwarzenegger lett a film producere, ő azt szrette volna, hogy a rendező Michaek Bay legyen, a főszerepet pedig Will Smith alakítsa. A forgatàst azonban nem tudtàk megkezdeni, ugyanis Alan F. Horn, (aki a Warner Bros. elnöke volt) szerint nem volt elég jó a forgatókönyv.

Legenda vagyok (2007)

A forgatókönyvet szàmos alkalommal kénytelenek voltak megvàltoztatni, Will Smith ugyanis előszeretettel improvizàlt.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith 2006-ban írta alà a szerződést, hogy elvàllalja a film főszerepét.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith azt nyilatkozta, hogy Robert Neville karakterének eljàtszàsa az egyik legnehezebb filmszerep volt életében.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith annak érdekében, hogy Robert Neville karakterét minél hitelesebben tudja megformàlni, jàrt a Járványfelügyeleti- és Megelőzési Központban, ezenkívül olyan emberekkel beszélgetett, akik sok időn keresztül hadifoglyok voltak vagy magànzàrkàban tartottàk őket.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith azt nyilatkozta, hogy a Szàmkivetett c. filmben Tom Hanks alakítàsa sokat segített neki abban, hogyan kellene megformàlnia a főszereplőt.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith filmbéli németjuhàsz kutyàjànak neve Abbey és a forgatàs soràn 3 éves volt.

Legenda vagyok (2007)

Mivel Abbey kutya, aki partnere volt Will Smith-nek a filmben nem volt hajlandó visszahozni az eldobott botokat, ezért a film ezen jelenetének forgatàsa soràn egy màsik kutyàt voltak kénytelenek a készítők szerepeltetni a filmben.

Legenda vagyok (2007)

Willow Smith (Will Smith lànya) első filmszerepe.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith elmondta, hogy a forgatàs miatt többször le kellett zàrniuk new york-i utcàkat, amit nem fogadtak jól az ott lakók. Szàmtalan alkalommal beszóltak és bemutattak nekik.

Legenda vagyok (2007)

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

Amerikai gengszter (2007)

Russell Crowe és Brad Pitt voltak a rendező és a producer első jelöltjei Richie Roberts szerepére. Will Smith lett volna a másik lehetséges választás Frank Lucas karakterére, 50 Cent pedig Huey Lucas szerepére pályázott.

A boldogság nyomában (2006)

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

A boldogság nyomában (2006)

Will Smith-t speedcubberek, azaz Rubik-kocka-bajnokok készítették fel, hogy két percen belül ki tudja rakni a Rubik-kockát.

A boldogság nyomában (2006)

Will Smith valódi bajszot növesztett a szerep kedvéért.

A boldogság nyomában (2006)

Dan Castellaneta, aki a filmben Gardner egyik főnökét alakítja, Homer Simpson eredeti hangja. Utalnak is rá a filmben: fánkot hozat Will Smith-szel (Gardner), mert a Simpsonban is ez a kedvence .

A boldogság nyomában (2006)

A valódi Gardner sose Rubik-kockázott, ezt a részt csupán Will Smith rakatta bele a filmbe, mert mindig is foglalkoztatta a téma.

A boldogság nyomában (2006)

Will Smith ajánlotta Gabriella Muccinot mint rendezőt, mert ismerte a munkásságát.

A boldogság nyomában (2006)

Szeptember 25-én foglalják le az adóhátralékot Chriss számlájáról. Ez Gardner legsötétebb napja, ironikus módon Will Smith (Chriss Gardner megformálója) születésnapja.

Miami Vice (2006)

Rico szerepére Will Smith, Denzel Washington és Samuel L. Jackson neve is szóba került.

Superman visszatér (2006)

Will Smithnek is felajánlották Superman szerepét, de visszautasította mondván, "ha a fehér emberek szuperhőseivel szórakozol Hollywoodban, soha többet nem dolgozhatsz ebben a városban."

A randiguru (2005)

Eva Mendes játszott Will Smith “Miami” című számának klipjében. Ő volt a lány, aki a kocsiban a refrénnél a dal szövegének egy részletét tátogja (“bienvenido a Miami”). Mendes megemlítette ezt Smith-nek a film forgatása során, de a színész szégyenkezve bevallotta, hogy egyáltalán nem emlékszik rá.

A randiguru (2005)

Kevin James találta ki az összes tánclépést, amit a Will Smith lakásában játszódó jelenetben adott elő.

A randiguru (2005)

Kevin Jamest Will Smith ajánlotta Albert szerepére.

A randiguru (2005)

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

Én, a robot (2004)

Az autó, amit Will Smith karaktere használ, egy Audi RSQ nevű prototípus. Különleges adottságait a rendező, Alex Proyas javaslatainak megfelelően tervezték meg külön a film kedvéért.

Én, a robot (2004)

A Will Smith által használt motor egy 2004-es MV Agusta F4-SPR. Összesen 300 darab készült belőle.

Men in Black - Sötét zsaruk 2. (2002)

A filmben Will Smith fiai is epizódszerepet kaptak.

Ali (2001)

Will Smith és Michael Mann készek voltak lemondani a fizetésükről, ha a film költségvetése túl magasra rúg.

Ali (2001)

Will Smith 15 kg-t szedett fel a szerep kedvéért.

Ali (2001)

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

K-PAX - A belső bolygó (2001)

Az eredeti tervek szerint Prot szerepét Will Smith játszotta volna, Powell doktort pedig Kevin Spacey. Miután Smith kilépett a filmből Spacey úgy döntött, inkább Prot szerepét szeretné eljátszani.

Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat (1999)

Will Smith ennek a filmnek a kedvéért utasította el Neo szerepét a Mátrixban, amit hivatalosan is karrierje legnagyobb ballépéseként tart számon.

A közellenség (1998)

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

Men in Black - Sötét zsaruk (1997)

Will Smith miután elolvasta a forgatókönyvet elsőre visszaadta J ügynök szerepét, ám később a felesége (Jada Pinkett Smith) meggyőzte, hogy mégis vállalja el a szereplést. A színész szót fogadott a feleségének.

Men in Black - Sötét zsaruk (1997)

Az American Humane Society gondoskodott arról, hogy a forgatás során egyetlen állat se sérüljön meg, beleértve a csótányokat is. Will Smith valójában mustárcsomagokat taposott össze. A nap végén meg kellett számolniuk az összes csótányt, és meg kellett győződniük arról, hogy egyik sem hiányzik.

Men in Black - Sötét zsaruk (1997)

James fényképe, amikor K törli az összes adatát, egy régi középiskolai fotó Will Smith-ről.

A függetlenség napja (1996)

Dean Devlin forgatókönyvíró azt mondta, hogy Will Smith, Jeff Goldblum és Judd Hirsch közös jelenetében az elhangzott szöveg több mint fele improvizáció.

A függetlenség napja (1996)

Az utolsó jelenetbe Jeff Goldblum majdnem belebetegedett mivel
annyiszor kellett megismételni a felvételt, ahol Will Smith-szel közösen büszkén szivaroznak, hogy a végén már undorodott tőle. Azért, hogy megoldják a szituációt, az egyik rendezőasszisztens tartotta izzásban a szivart addig, amíg el nem hangzott a „felvétel!” utasítás

A függetlenség napja (1996)

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995)

Michael Bay elégedetlen volt a forgatókönyvvel, ezért arra biztatta Will Smith-t és Martin Lawrence-t, hogy improvizáljanak.

Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995)

Mike Lowrey szerepét eredetileg Arsenio Hallnak szánták, de amikor Michael Bay elcsípett egy részt a Kaliforniába jöttem (1990) című amerikai vígjáték sorozatból, azonnal Will Smith mellett döntött.

Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995)

Mike Lowrey karakterét a rendezők Arsenio Hallnak alarták adni, mindaddig, amíg meg nem látták Will Smith-t a Kaliforniába jöttem című sorozatban, ugyanis ekkor, azonnal neki adták a szerepet.

Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995)

Will Smith és Martin Lawrence a film forgatása során sokszor improvizáltak, ugyanis a rendező, Michael Bay nem volt megelégedve a forgatókönyvel.

Egy igaz ügy (1995)

Bobby Earl Ferguson szerepét eredetileg Will Smith-nek szánták.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.