2015.10.28 20:51 Sodanth Olvasottság: <100x
0

A Gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége óriási siker volt. A széria szépen kaszált a mozi pénztáraknál és a stúdió Lucas példájára felismerte a merchandise lehetőségeit, csak úgy ontották a műanyag játékokat, pólókat, mütyüröket. Tolkien világa egyedül álló, a fantasy műfaj csúcsa, ha a Star Wars inkább scifinek vesszük. Története a jó és a rossz egyetemes harcáról szól, magával ragadó elmesélésben.

A három könyvet nagyobb módosításokkal adaptálták, ennek oka az volt, hogy így még hosszabb lett volna, így is mindegyik film 3 órás, nem beszélve a bővített verziókról. A második film, A két torony a trilógiák sebeit hordozza magán, vagyis se eleje, se vége. Ennek ellenére, képes volt rájátszani az első részre, na nem úgy mint a Birodalom visszavág Lucasnál, de voltak nagyobb pillanatai. A történet szépen halad tovább, jobban megismerjük a szereplőket, mindenki halad a végzet felé, a cél felé.

A film végi Helm szurdoki csata az egyik legjobb, amit csak eltudunk képzelni. A látvány és a trükkök tán jobbak is, mint az elsőben, kiemelném Gollamot, ez volt akkor a CGI csúcsa, el sem tudtam képzelni, hogy ott Andy Serkis ugrándozott a forgatáson spec. ruhában. Mindenesetre nagyon megtalálták az összhangot a CGI és az élőszereplők és látvány között, nekem nem volt gagyi, sokkal inkább tisztelem azt a filmet, ahol minimális a számítógépes technika, vagy nem annyira észrevehető. A két torony méltó a gyűrű szövetségéhez, szintén nagy kasszasiker volt, melyet csak a 3. rész tudott tetőzni igazán.

0