2016.12.02 14:12 e-batta Olvasottság: <100x
0

Bonnie és Clyde Indiában

A filmről azt mondhatnánk, hogy Bonnie és Clyde Indiában – de közel sem hasonlít a tragikus végű igaz történet bűnözővé vált szerelmespárjára. De nem ám! Ebben a filmben senki nem öl meg senkit, senki nem kerül börtönbe, senki nem fog sírni a film végén (a nézők közül), és semmi köze a valósághoz. Rakesh () szegény, de dolgos kisvárosi családban élő fiú, aki nem akar gürcölni, mint az apja, hanem minél gyorsabban és bármi áron India egyik leggazdagabb emberévé akar válni, ezért családját elhagyva elindul a nagybetűs élet felé. És ő lesz Bunty. Vimmi (Rani Mukherjee) egy másik kisvárosban él, egyetlen vágya, hogy egyszer ő legyen Miss India, nem akar férjhez menni szülei kiszemeltjéhez, ezért megszökik. Így lesz belőle Babli. A két fiatal és persze a véletlen találkozik és ennek hatására Bunty és Babli néven ők lesznek India leghírhedtebb szélhámosai. Mindenkinél gyorsabbak és okosabbak, gátlástalanok és utánozhatatlanok. Persze őket is utoléri a végzetük egy mindenre elszánt nyomozó személyében (Amitabh Bachchan), akinek egyetlen célja az életben, hogy ezt a párost elkapja.

A három főszereplő szinte lubickol a neki szánt karakterben, látszik, hogy végig élvezték a forgatást. A stáblistán Amitabh Bachchan narrátorként szerepel, holott főszereplő ő is, méghozzá egy bőrdzsekis, farmernadrágos, kiöregedett hippi külsejű nyomozót (DCP Dashrath Singh) alakít fenomenálisan. Az a jelenet amikor berúg, és elérzékenyülve vallja be ivócimborájának (az általa nem ismert, de évek óta üldözött Buntynak), hogy életében egyszer "egy kicsit" szerelmes volt, én visítottam a nevetéstől.

Bonnie és Clyde Indiában

(Rakesh Trivedi/Bunty) és Rani Mukerji (Vimmi Saluja/Babli) pedig teljesen egy hullámhosszon vannak. A film nagy részében a stiklijeik, csalásaik, átveréseik vicces epizódjait láthatjuk, hogyan lesz két elkeseredett, jobbra vágyó fiatalból egy apró "bosszúhadjárat" miatt az ország legjobb és legötletesebb bűnözőpárosa. Persze közben utoléri őket a szerelem is, ami újabb lehetőséget ad arra, hogyan lehet egy kilencedik hónapos terhes nővel újabb stiklit csinálni, s menet közben még a szülést is megoldani (újabb kacagtató jelenet).

Nem csak a sztori, az alakítások, a számtalan jó kis csalás (amikor eladják a Taj Mahalt, az igazán emlékezetes!), hanem a zene is külön himnuszokra sarkallna, ha költő volnék. Az egyik legjobb zenei albummal rendelkező film, a dalait nem tudom hányszor újrahallgattam, a Shankar-Ehsaan-Loy trió ismét kitett magáért.

Mindenképpen javaslom megnézni, nekem nagy kedvencem.

dráma | road movie | romantikus | vígjáték

A Bunty Aur Babli című indiai kalandfilm történeténet főhőse Bunty (Abhishek Bachchan) és Babli (Rani Mukerji), a két álmodozó fiatal, akiknek nagyratörő terveik vannak, ám... több»

0