2016.11.17 22:43 e-batta Olvasottság: <100x
0

Indiában sincs új a nap alatt

Most volt időm, végignéztem az én példányomat. Érdekes párhuzamokat fedeztem fel benne.

Ek Tha Tiger (bemutató: 2012, aug. 15.) egy RAW (indiai hírszerzés) ügynök, akinek fedőneve Tigris, egy nukleáris bomba után nyomoz, és belefut egy ISI (pakisztáni hírszerzés) ügynökbe. Először megölné, de aztán beleszeret. A Tigrist Salman Khan alakítja, Zoyát Katrina Kaif aki civilben hosszú ideje a barátnője. (Azóta már szakítottak).

Indiában sincs új a nap alatt

Agent Vinod (2012. márc. 23) egy RAW-ügynök forró helyzetből vágja ki magát Afganisztánban, majd rögvest egy bomba után veti magát, de elkapják (a filmben többször is), és egy csodaszép ISI-ügynök igazságszérummal vallatja ki. Aztán a történet annyira csavaros lesz, hogy többször nem is tudtam követni, ki hol áll, ki az ellenség, ki a barát, de a két ügynök persze egymásba szeret. Agent Vinod szerepében Saif Ali Khan, Iram Parveen Bilalt pedig Kareena Kapoor alakítja, aki a bemutató után fél évvel mint Mrs. Saif Ali Khan mutatkozhatott be. (Kareena jelenleg mindenórás első gyermekükkel, talán már meg is szült.)

A két film közül nekem az Agent Vinod jobban tetszett, talán mert nem szerelmes film, mint az Ek Tha Thiger. Rengeteg az akció, és nem két csoport tevékenykedik, hanem rengeteg. Legtöbbször csak kapkodtam a fejem. Az akciójelenetek nagyon jól kidolgozottak, és Saif Ali Khan, ha kell tud nagyon vicces is lenni (itt persze nem annyira kellett), de két és fél óra alatt körbejártam Afganisztánt, Oroszországot, Litvániát, Angliát, Szomáliát, Pakisztánt és Indiát (meg azt hiszem egy-két kisebb helyet kifelejtettem). Van benne egy nagyon szépen megkomponált ghazal (Dil Mera Muft Ka), ami alatt Kareena Kapoor kitett magáért, Saif Ali Khan meg nincs annyira túlgyúrva, mint Salman Khan.

Amúgy egy kicsit eltűnődtem ezen a Saif-gyereken. Kilenc éve vált el a feleségétől (aki 12 évvel volt idősebb nála), úgyhogy már éppen ideje volt újra nősülnie, most meg a tíz évvel fiatalabb Kareenát vette el. Bár Salman meg nem az a nősülős fajta (és már elmúlt ötven), de ő sokkal durvább, 19 évvel idősebb Katrinánál. Fura, hogy Indiában sincs új a nap alatt.

0