2016.10.11 13:31 e-batta Olvasottság: <100x
0

Szuper film

A film készítői szerint nem Sampat Lal Devi életét filmesítették meg, az csak inspiráló volt számukra. Ugyanakkor a film merített az ún. lucknowi Vörös Brigád harcából is, ez a nők elleni támadások kivédésére alakította Usha Vishwakarma, aki különböző harcművészetekre és önvédelmi technikákra tanítja a nőket, és iskoláslányokat, hogy meg tudják védeni magukat a támadásoktól (azután döntött így, hogy áldozata volt egy ilyen támadásnak).

A filmben Madhuri Dixit (Rajjo szerepében) élete legjobb formáját nyújtja, táncol, küzd, bottal és sarlóval a kezében harcol, és ha kell, akkor öl is. Erős vezéregyéniség, de egyszer csak szembetalálja magát a ravasz és gátlástalan politikussal, Sumitra Devivel (Juhi Chawla hihetetlenül jó alakítás, ez előtt a két nő előtt megemelem a kalapom!), aki ésszel, fortéllyal, és nagyon sötét eszközökkel próbálja megakadályozni, hogy Rajjo iskolát építhessen a faluban.

Szuper film

Nagyon jó film, főleg azért, mert az akciójelenetek nagy részében száriba öltözött asszonyok harcolnak, férfiakat megszégyenítő bátorsággal, dühvel és ügyességgel. A táncok természetesen Madhuri Dixit tánctudására épülnek, még mindig nagyon-nagyon tud!, és tulajdonképpen szerves részei a filmnek, mert leginkább a nők egymás közötti ünnepeit és szórakozását mutatja be.

A nőket érintő igazságtalanságokat mind-mind érinti, és kivesézi a film.

Egy valamit sajnáltam, a stáblista alatt jónéhány Gulab Gang aktivista neve és története olvasható, róluk készült rajzok alatt, de ezek nem lettek lefordítva. Érdekelt volna a sorsuk. Mindenesetre nagyon köszönöm a feliratot!

A film szuper!

0