2016.02.01 20:41 moov18 Olvasottság: <100x
0

Mi történik a halál után?

Moziban szerettem volna megnézni, azonban néhány apróság keresztülhúzta számításaimat, így maradt az otthon melege. Olivia Wilde napjaink egyik legcsinosabb és legtehetségesebb színésznője, így egyértelműen kötődtem a gondolathoz, hogy már csak miatta is megnézzem, hogy fest egy ilyen szerepben, egy ilyesfajta történetben. A téma rendkívül találó, hiszen a halált, mint állapotot próbálja körbejárni. Ki az az ember aki még nem gondolkodott el azon, hogy vajon mi van a halál beállta után? Mi történik az elmúlást követő periódusban? Na, ez a film választ ad ezekre a kérdésekre, kissé morbid illetve nyers körülmények között.

Vallásos személyek számára nem ajánlott hiszen felkavarhatja a bennük lévő állóvizet, valamint egyházi státuszt, pozíciót betöltők részére sem, hiszen a bibliába nem ez van leírva, így még a végén mély felháborodást is kelthet, kinek hiányzik egy háborgó lélek. Komolyra fordítva a szót, ezt tárja elénk a film. Belőlem semmiféle különösebb reakciót nem váltott ki, vagyis de, hogy Olivia Wilde nem csak színésznőként jó. A szereplőgárdában számomra meglepő módon feltűnik Evan Peters, aki talán az Amerikai Horror Sztori skatulyájából igyekszik éppen kitörni, bár jelenléte nem sok vizet zavar.

Mi történik a halál után?

Kulcsfontosságú viszont Zoe karaktere, aki a halálból visszatérve maga köré fonja az eseményeket. Ő, a rettenthetetlen vérszomjas tudós, akit feltámasztanak társai. Van benne egy-két jól megoldott, ügyes kis jelenet, ahol szájtátva meredtem a képernyőre, például a szekrény jelenet esetében, ahol játszi könnyedséggel ráhajtogatja buzgó barátjára a leleményes kis búvóhelyét. Tetszett a tárgyak lebegtetése, a természetfeletti bevonása a cselekménybe, a démoni hatalom amivel felruházták a gonosz szereplőnket; tetszett, hogy gondolatban mindig két lépéssel előbb járt, mint például a hányattatott sorsú barátai. Szintén pozitív volt, ahogy a készítők a fényekkel játszottak. Villogó folyosók, szobák, áramkimaradás. Az aláfestő zene szintén dobott a hangulaton. Röviden: voltak benne apróbb, élvezetesebb dolgok; melyeket még akár dicsérgethetnénk amíg csak szeretnénk, de a tény az tény, a véleményem pedig változatlan. Lehetett volna élénkebb, intenzívebb is, valamint ijesztőbbre is készíthették volna; nem kellett volna megállniuk a készítőknek a szekrény-jelenetnél, durvulhattak volna még egy picit tovább, bőven belefért volna. Ez most így 3 csillag.

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Egy csapat orvostanhallgató meglepő felfedezést tesz: rájönnek, hogyan támaszthatnak fel embereket a halálból. több»

0