2016.09.06 20:41 Lost Silver Book Olvasottság: 139x
0

Járvány

Végre egy nem sablonos történet! ugyanis láttunk már posztapokaliptikus filmeket, amiben zombik, atomtámadás, vagy éppen vírus, esetleg ideiglenes világ-vakság okozta a bajt, de ezekben a filmekben mindig elburjánzott a káosz és szomorúság a katasztrófát követően, de ez a film ebben alkotott elsődlegesen újat, mert itt ez nem valósulhatott meg teljesen. Ebben a világban a globális káosz korlátok, pontosabban falak mögé lett szorítva és csak kis berkeken belül terjedhetett, így vannak helyek, ahol még normális az élet.


Járvány

Posztapokaliptikus világkép? Nosza... de a világméretű katasztófa után fennmaradt Földi élet itt nem feltétlenül jelenti azt, hogy sivár ez a világ: szemléltetésül pl. egy nagy tűzvész után is megjelenthetnek a virágok egyhamar a hamu tetején (sőt létezik olyan virág is, ami csak így tudja kibontani a magját). Ilyen film (szubjektív véleményem szerint) pl ez a film is, ahol a "világvégét" nem atomtámadás okozta és nem is vírus, zombik, vagy vakság, hanem a nyílt tértől való félelem, aminek köszönhetően az emberek nem mertek az utcára menni , így teljesen elszigetelődtek a normális emberektől a "mindenkin átgázolok" bandák és konzervért gyilkoló emberek.

Ebben a filmben pl. éppen ezért nincs jelen mindenhol ott a káosz, valamint a főhősökből a jó dolgok jönnek elő, amit a normális társadalomban lehet nem mertek vagy nem akartak volna megvalósítani. Persze ha véletlen megnézitek, akkor itt is jelen van a szomorúság, de bújtatva sok kritika is van a filmben a mai emberre nézve.

0