2017.06.22 22:04 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Kicsit elhúzták, de szórakoztató

A film előzeteseit látva azt gondoltam, hogy ez nem lehet más, csak megint egy dilis amcsi film (hogy ezzel a kissé elcsépelt szóvirággal éljek). Aztán meglepődtem mikor végül egy szórakoztató filmet kaptam, s még csak nem is kellett annyira erőlködnie érte, mint amennyire gondoltam, hogy fog. James Franco fullba nyomja a kretént (ahogy máskor is szokta), de ebben a filmben ez nem áll neki rosszul. Szerintem elég jól hozza a dúsgazdag szerencsefiút, aki amennyire idegesítő, annyira szerethető is.

S nyilván már a történet elejétől fogva egyértelmű lesz mindenki számára, hogy nem csak a jó csajt fogja meghódítani, hanem apucit is a film végére. Ami azonban a legjobb humorforrásokat adja hozzá a sztorihoz, az maga a szuper kéró, amely mint egy önálló karakter szívatja (és ugyanakkor kényezteti) a bent lakókat, elég ha csak a papírmentes okos wc-re, a vizeletben úszó rénszarvas díszre vagy a Kaley Cuoco hangján megszólaló (a nagytestvér mindent lát) Justinere gondolunk, aki akár felfogható a ház lelkének és jó tündérének is. A film humorára tehát azt mondanám, hogy napjaink vígjáték felhozatalához képest átlag feletti, azt azonban nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy hiába vannak valóban jó jelenetei, mindegyikre jut legalább egy kínos, néhol az alpáriságtól sem visszariadva (halott rénszarvas herezacsija az arcba, jajj....) A kiszámítható végkifejlet ellenére, a zárójelent is dobbant egy utolsót a galambokkal és nem kisebb meglepetéssel, mint a Kiss zenekar cameójával megspékelt lánykéréssel a középpontban. Összességében tehát: kellemes meglepetés, szórakoztató majd' két órás film, ami talán másfél órában még nagyobbat szólt volna.

vígjáték

A Derült égből Polly (Along Came Polly; 2004) és a Spancserek (I Love You, Man; 2009) rendezője, John Hamburg Miért pont ő? című legújabb vígjátékában egy apa elkeseredett... több»

0