2017.11.12 11:43 Artemisia Olvasottság: 142x
6

A női lélek apró rezdülései

Többször meg kellett néznem a filmet mire átjött az igazi üzenete, de mikor megtörtént roppantmód megfogott érzelmileg. A film és a főszereplők közötti szerelem szépsége a részletekben rejlik. A vonzalom lehelet finom kifejeződései már az első pillanattól jelen vannak. Pl.

a szegény eladólány visszaküldi a gazdag nő feltehetően méregdrága kesztyűjét, noha biztosan vágyik egy ilyenre; a kedvéért az éjszaka közepén is elrohanna cigarettát venni; a goromba bánásmód után is örömmel veszi fel a telefont; karácsonyfa vásárlás közben is fényképezi; a kapcsolatát és mindent hátrahagyva elmegy vele utazgatni; a szeretkezési jelenetben reszket és nem akarja hogy lekapcsolják a villanyt; még hónapokkal a szakítás után is szomorú. Carol egy idegen eladónak megmutatja a kislánya fényképét és kikéri a véleményét az ajándékvásárláshoz; meghívja ebédelni, pedig egy gazdag és befolyásos nő létére bizonyára hozzá van szokva az udvarias bánásmódhoz, biztosan nem pusztán a kesztyű miatt teszi; miután a férje megzavarja őket felhívja és bocsánatot kér tőle;magával viszi mikor nyugalomra vágyik; az első napon kíváncsi rá, hogy hiányzik-e neki a barátja; ő csókolja meg először; miután lebuknak magához hívja az ágyban és egymást átölelve alszanak el; mikor elhagyja odarendeli Abby-t, hogy gondoskodjon róla ; mikor Therese felhívja tétovázik, hogy kinyomja-e a telefont; a szakítás után ő keresi meg és ajánlja fel, hogy költözzenek össze. A női lélek apró rezdüléseit viszi filmre, és teszi gyönyörűvé és felejthetetlenné ezt a történetet.

81 Carol  (2015)

dráma | romantikus

A film története az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején játszódik. A húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) eladóként dolgozik az egyik nagy manhattani áruházban.... több»

6