Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Carol (2015)

Carol
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
24
Képek
7
Videók
Carol

Galéria (24)

Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Todd Haynes
Cate Blanchett
Rooney Mara
Todd Haynes
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett

Videók (7)

 
László Kakuk   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

1
Nekem minden a helyén volt

Nagyon érdekesek a hozzászólások. Különösen az elutasítás idegen tőlem. Ez csak egy különös élethelyzet történelmi kontextusban, 52-53-ban. Heteró vagyok, de segít empátival látni az élet ezen oldalát. És nem azzal a szemüveggel, hogy az apa férfi, az anya nő.

 
Artemisia   2017. 11. 12.

6
A női lélek apró rezdülései

Többször meg kellett néznem a filmet mire átjött az igazi üzenete, de mikor megtörtént roppantmód megfogott érzelmileg. A film és a főszereplők közötti szerelem szépsége a részletekben rejlik. A vonzalom lehelet finom kifejeződései már az első pillan... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 20.

0

Ki mondta, hogy romantikus filmet csak férfi és nő közötti szerelemről lehet forgatni? A Carol bizonyítja, hogy ez nem így van. Nincsen túlbonyolítva sem a történet, sem a kivitelezés, nincsenek benne túl nagy fordulatok, csak minden megy a maga útjá... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

A filmben minden a helyén van: gyönyörű képi világ, díszletek és zene, korhűség (50-es évek), bonyolult érzések és azok közvetítése.

 
rbernadett   2016. 02. 14.

0

Ezt a filmet a legjobb indulattal sem tudnám romantikusnak nevezni. Aki szerint ez a film romantikus az nem tudja mi a romantika, vagy annyira ki van éhezve, hogy már mindegy neki. Ezzel senkit sem szeretnék megbántani, csak mérges vagyok. Egy bizto... több»

 
HercegPeter   2018. 07. 17.

0

Én valahogy nem értem, hogy miért van ennyire jóra értékelve ez a film. Láttam én már sok jó romantikus és drámai filmet, de ez nem tartozik közéjük. Lehet én vagyok szőrösszívű, de ez nagyon gyenge. Legalábbis a történet és a mondanivaló alapján min... több»

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

A Carol-t és A dán lány c. drámát nagyjából egy időben 1-2 hét leforgása alatt láttam. Utóbbi nekem jobban tetszett, de kétségkívül a Carol is remek alkotás, csak többet is ki lehetett volna hozni belőle.

A film összbevétele 40 272 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 944 951 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 689 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Abbyt alakító Sarah Paulson a valóságban is leszbikus.

(Artemisia )
 

Patricia Highsmith 1952-ben Clare Morgan álnéven jelentette meg a film alapjául szolgáló regényét. A korban tabuként kezelt téma indokolta az álnév használatát.

(Berto49)
 

A rendezői székre többen is pályáztak: először úgy volt, hogy Stephen Freard kapja meg a munkát, majd Kenneth Branagh neve is felmerült, végül azonban Todd Haynes lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Phyllis Nagy tizenöt éven keresztül írta a Carol forgatókönyvét, ugyanis nem akarta addig kiadni a kezei közül, amíg nem érzi tökéletesnek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyvíró régóta ismerte a regény íróját, Patricia Highsmith-t, akivel még újságíró tanonc korában kellett interjút készítenie. Azonban egészen az írónő halálig nem merte filmvászonra adaptálni a történetet.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Lélegzetelállító mívesség és kifinomultság keverékéből bódítóan magával ragadó élmény született Haynes egyszerre érzéki és intellektuális alkotásában. A Carol az idei Cannes első igazi gyöngyszeme, a filmtörténet újabb varázslatos pillanata. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Jaj, a Carol, az a sokdíjas, ugye? Az biztos milyen szép, van benne zongora és pillogás és pasztellek, és jujj, olyan korszakos, mert jujj, lányok puszizkodnak benne, jujj. Hát, nem. több»
 
A moziból kifelé hallom, ahogy a srác azt mondja a lánynak: „Oké, szép volt, de ez most tényleg megint arról szólt, hogy normális ez a dolog?” A Carolt néztük persze. több»