Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
24
Vélemények
24
Képek
7
Videók
Carol
 
Jessica   2018. 12. 29.

legújabb vélemény

20 perc után kikapcsoltam a filmet. Alapból egy türelmes ember vagyok és minden rossz filmet végig is nézek, de ezt nem bírtam. Rém unalmas, nem történt semmi, mindkét főszereplő ellenszenves...

 
Artemisia   2017. 11. 12.

A női lélek apró rezdülései

Többször meg kellett néznem a filmet mire átjött az igazi üzenete, de mikor megtörtént roppantmód megfogott érzelmileg. A film és a főszereplők közötti szerelem szépsége a részletekben rejlik. A vonzalom lehelet finom kifejeződései már az első pillan... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 20.

Ki mondta, hogy romantikus filmet csak férfi és nő közötti szerelemről lehet forgatni? A Carol bizonyítja, hogy ez nem így van. Nincsen túlbonyolítva sem a történet, sem a kivitelezés, nincsenek benne túl nagy fordulatok, csak minden megy a maga útjá... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

A filmben minden a helyén van: gyönyörű képi világ, díszletek és zene, korhűség (50-es évek), bonyolult érzések és azok közvetítése.

 
rbernadett   2016. 02. 14.

Ezt a filmet a legjobb indulattal sem tudnám romantikusnak nevezni. Aki szerint ez a film romantikus az nem tudja mi a romantika, vagy annyira ki van éhezve, hogy már mindegy neki. Ezzel senkit sem szeretnék megbántani, csak mérges vagyok. Egy bizto... több»

 
HercegPeter   2018. 07. 17.

Én valahogy nem értem, hogy miért van ennyire jóra értékelve ez a film. Láttam én már sok jó romantikus és drámai filmet, de ez nem tartozik közéjük. Lehet én vagyok szőrösszívű, de ez nagyon gyenge. Legalábbis a történet és a mondanivaló alapján min... több»

 
Mavil   2016. 06. 09.

A Carol-t és A dán lány c. drámát nagyjából egy időben 1-2 hét leforgása alatt láttam. Utóbbi nekem jobban tetszett, de kétségkívül a Carol is remek alkotás, csak többet is ki lehetett volna hozni belőle.

Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Todd Haynes
Cate Blanchett
Rooney Mara
Todd Haynes
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett

A film összbevétele 40 272 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 944 951 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 689 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Abbyt alakító Sarah Paulson a valóságban is leszbikus.

(Artemisia )
 

Patricia Highsmith 1952-ben Clare Morgan álnéven jelentette meg ezt a regényét. A korban tabuként kezelt téma indokolta az álnév használatát.

(Berto49)
 

A rendezői székre többen is pályáztak: először úgy volt, hogy Stephen Freard kapja meg a munkát, majd Kenneth Branagh neve is felmerült, végül azonban Todd Haynes lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

tizenöt éven keresztül írta a Carol forgatókönyvét, ugyanis nem akarta addig kiadni a kezei közül, amíg nem érzi tökéletesnek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

, a forgatókönyv írója már régóta ismerte a regény íróját, Patricia Highsmith-et, akivel még újságíró tanonc korában kellett interjút készítenie. Azonban egészen az írónő halálig nem merte filmvászonra adaptálni a történetet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A könyvben nem szerepelt, hogy Therese fotózik, ezt a momentumot csak , forgatókönyv író adta a történethez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 2012-es bejelentésekor még John Crowley rendezte volna a filmet.

(dulkap)
 

Öt jelölésével a 2015-ös Golden Globe díjátadón a legtöbb jelöléssel bíró film volt.

(dulkap)
 

Cate Blanchett és Rooney Mara az egész filmben parókát viselt.

(dulkap)
 

A forgatókönyv legelső változatát még írta 1996-ban.

(dulkap)
 
Lélegzetelállító mívesség és kifinomultság keverékéből bódítóan magával ragadó élmény született Haynes egyszerre érzéki és intellektuális alkotásában. A Carol az idei Cannes első igazi gyöngyszeme, a filmtörténet újabb varázslatos pillanata. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Todd Haynes igazi nagymesternek számít, ha a másság témakörében emberi portrékat kell megrajzolnia, így Patricia Highsmith regényét talán a legmegfelelőbb direktor adaptálta a mozivászonra: a Carol első osztályú dráma, társadalomkritikus szubtextussal megtámogatva. (80/100) több»
 
Jaj, a Carol, az a sokdíjas, ugye? Az biztos milyen szép, van benne zongora és pillogás és pasztellek, és jujj, olyan korszakos, mert jujj, lányok puszizkodnak benne, jujj. Hát, nem. (7/10) több»