Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
81

Carol

(Carol)
Carol
 
Bogi87  2016. 05. 27.

A filmben minden a helyén van: gyönyörű képi világ, díszletek és zene, korhűség (50-es évek), bonyolult érzések és azok közvetítése.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 11. 20.

Ki mondta, hogy romantikus filmet csak férfi és nő közötti szerelemről lehet forgatni? A Carol bizonyítja, hogy ez nem így van. Nincsen túlbonyolítva sem a történet, sem a kivitelezés, nincsenek benne túl nagy fordulatok, csak minden megy a maga útján azokkal a szakaszokkal, amelyek egy romantikus film kötlező elemei. Bemutatja a pár megismerkedését, azt az utat, amit bejárnak, amíg rádöbbennek, hogy szeretik egymást, majd egy időre különválnak és persze a végén az újra egymásra találás. A két főszereplő nagyon jól működik együtt a filmvásznon, Cate Blanchettet pedig még egyetlen filmjében sem láttam ennyire gyönyörűnek, mint Carol szerepében. Nem olvastam a könyvet, így nem tudok kitérni a különbségekre, de a film nálam egészében véve működött. Nem vonul be valószínűleg a filmtörténelembe, de szerintem nem is elsősorban erre törekedtek a készítők, csupán csak egy szép filmet akartak alkotni a szerelemről, amely két nő között születik.

 
rbernadett  2016. 02. 14.

Ezt a filmet a legjobb indulattal sem tudnám romantikusnak nevezni. Aki szerint ez a film romantikus az nem tudja mi a romantika, vagy annyira ki van éhezve, hogy már mindegy neki. Ezzel senkit sem szeretnék megbántani, csak mérges vagyok.
Egy biztos, hogy ha valaki olvasta a könyvet és szerette, akkor a filmet is szeretni fogja, ha nem szerette a könyvet - ezzel kevesebben vagyunk így - akkor a filmet sem fogja szeretni, mert tökéletesen adja vissza azt a semmit, amiről a könyv szól. Ennyire instant szerelmi történetet régen láttam. Ha még a történteket úgy magyaráznák, hogy szerelem volt első látásra valahogy csak bevenné a gyomrom, de ez még csak az se. Sajnos minden hiányzik a történetből, amitől egyáltalán történetnek lehetne hívni, ez inkább csak jelenetek egymás után lejátszása.
Az egyedüli, ami ér valamit ebben a filmben az Cate Blanchett játéka. Ő tökéletesen tudja megszemélyesíteni azt a Carolt, akit Highsmith elképzelt, mert egyszerűen sugárzik a szerepben, de ettől sajnos a film még rossz. Hiteltelen, nagyon erősen a képzelet szüleménye, ahogy az írónő is megírta.

 
Mavil  2016. 06. 09.

A Carol-t és A dán lány c. drámát nagyjából egy időben 1-2 hét leforgása alatt láttam. Utóbbi nekem jobban tetszett, de kétségkívül a Carol is remek alkotás, csak többet is ki lehetett volna hozni belőle.

 
citizenfour99  2016. 03. 07.

Kiváló színészi játékok. Rooney Mara hiperszupercuki, Cate Blanchett dögös, együtt pedig hát hmm. Igen, elkell fogadni, hogy leszbikusok vannak, és nem gáz, számomra tök vonzó férfiként, és teljesen elfogadottnak tartom. Karácsonyi filmnek a gyerkőcökkel azért még nem ajánlanám, viszont bárkinek szívesen ajánlom, a képi világ is szép, meghát Rooney Mara is :D

Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Todd Haynes
Cate Blanchett
Rooney Mara
Todd Haynes
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Rooney Mara
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Revizor: NŐI TEKINTETEKBŐL MOZIT SZŐNI
Lélegzetelállító mívesség és kifinomultság keverékéből bódítóan magával ragadó élmény született Haynes egyszerre érzéki és intellektuális alkotásában. A Carol az idei Cannes első igazi gyöngyszeme, a filmtörténet újabb varázslatos pillanata. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.
VOX: Carol
Todd Haynes igazi nagymesternek számít, ha a másság témakörében emberi portrékat kell megrajzolnia, így Patricia Highsmith regényét talán a legmegfelelőbb direktor adaptálta a mozivászonra: a Carol első osztályú dráma, társadalomkritikus szubtextussal megtámogatva. (80/100)
24.hu - Végül is a képeslapok is szépek
Jaj, a Carol, az a sokdíjas, ugye? Az biztos milyen szép, van benne zongora és pillogás és pasztellek, és jujj, olyan korszakos, mert jujj, lányok puszizkodnak benne, jujj. Hát, nem. (7/10)
 

A rendezői székre többen is pályáztak: először úgy volt, hogy Stephen Freard kapja meg a munkát, majd Kenneth Branagh neve is felmerült, végül azonban Todd Haynes lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Phyllis Nagy tizenöt éven keresztül írta a Carol forgatókönyvét, ugyanis nem akarta addig kiadni a kezei közül, amíg nem érzi tökéletesnek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Phyllis Nagy, a forgatókönyv írója már régóta ismerte a regény íróját, Patricia Highsmith-et, akivel még újságíró tanonc korában kellett interjút készítenie. Azonban egészen az írónő halálig nem merte filmvászonra adaptálni a történetet.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.