2018.04.01 15:41 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

2017-ben ez gyenge...

A mostani szuperhős filmes felhozatalból részemről eddig kimaradtak a DC-filmek, nem csekély részben annak köszönhetően, hogy a kritikai fogadtatásuk nem volt túl biztató. A Wonder Woman viszont érdekes módon elnyerte a „gonosz és kegyetlen” kritikusok tetszését, így úgy voltam vele, hogy megérdemel egy esélyt. Nos, miután megnéztem a Csodanő kalandját, csak annyi jutott eszembe: ha ez a film volt a DCEU eddigi darabjai közül a legjobb, akkor milyen a többi? Merthogy szerény véleményem szerint ez is egy elég gyenge produktum lett, így erre is csak annyit tudok mondani: hát, nem tudom…

Sajnos ez a film is az eredetfilmek „gyermekbetegségeitől” szenved: egy keretbe foglalt, faék egyszerűségű történetvezetés, a leginkább bevett dramaturgiai fordulatokkal (a burokban nevelt naiv kislány, aki találkozik az első idegennel, s máris meg akarja menteni a világot… vajon sikerülni fog-e neki?). Szintén nem tesz jót az összképnek, hogy gyakorlatilag a címszereplő kivételével minden egyes karakter egydimenziós lett (ezt Chris Pine szenvedi meg a leginkább, márpedig szerintem a képregényekben Steve Trevor karaktere ennél árnyaltabbnak kell hogy legyen), s nem mellékesen azt is valljuk be, hogy a film valódi antagonistájánál is láttunk már sokkal jobbat/kidolgozottabbat. A fentiek már önmagukban elegek arra, hogy egy unalmas 130 percet kapjunk, de mindehhez hozzájön még a túltolt CGI is, amelynek köszönhetően az egyes akciójelenetek totál elveszítik a realitás érzetét (mondom ezt úgy, hogy egy képregényfilmről van szó, s ez azért sokatmondó). Oké, hogy látványfilmmel van dolgunk, de azért 2017-ben ennél valamivel jobb vizuális effektusokat vár az ember.

2017-ben ez gyenge...

Minden elismerésem Gal Gadot-nak, mert ha valaki, akkor ő tényleg mindent megtesz azért, hogy ebből valami épkézláb alkotás legyen (a karakterében rejlő naivitás valóban a film legjobb jeleneteit produkálja), de hiába az igyekezete, számomra ez a film közepétől a teljes érdektelenségbe fulladt, s néhány apró momentuma ellenére egyáltalán nem tudott szórakoztató lenni sem.

Ugyan nem e vélemény miatt fog a Warner a kardjába dőlni, de azért bízom abban, hogy a stúdió és a DCEU képes lesz egy ennél jobb produkciót letenni az asztalra.

akció | fantasy | háborús | kaland | sci-fi

Diana, az amazóniai harcos hercegnő hátrahagyja buja trópusi szigetét, hogy az üvegből és acélból felépített városban telepedjen le. A görög harcosok által kiképzett,... több»

0