2015.11.02 09:10 Sodanth Olvasottság: <100x
0

This is really gonna hurt.

A bárányok hallgatnak nagy sikerű mozi volt, új értelmet adott sorozatgyilkos thriller moziknak. Hannibal Lecter karaktere filmtörténet lett Anthony Hopkins megformálásában. Jonathan Demme nem vállalta a folytatást, a jogokat az Orion és az MGM helyett az Universal szerezte meg a következő könyv adaptálására és a rendezéssel Ridley Scott-ot bízták meg. Scott nagyszerű rendező, de ez a műfaj kicsit idegen volt tőle és a hibák inkább a forgatókönyvben voltak.

Thomas Harris három nagy regényben írta meg a Doktor ténykedését, A Hannibal volt a befejező rész, mely néhány évvel a hallgatnak után játszódik. David Mamet és Steve Zaillian viszont nem adaptálta olyan hitelesen, több fontos részt is átírtak, szereplőket hagytak ki és főként a befejezést csinálták meg másra, szerintem nem jól. A könyvben sokkal jobb volt, hogy Starlinggal együtt eltűnnek, mintsem a Doktor öncsonkítást végezzen. Ennek ellenére a film nagyon jó, Scott nagyszerű vizualitása itt is remekül működik, a firenzei jelenetek meglepően jók lettek, de tőle ez el is várható.

This is really gonna hurt.

Hopkins megint nagyon jó, sokkal rémisztőbb néhol, mint az előző filmben. Starling-nál viszont hiányoltam Fostert, na Julianne Moore is megfelelő volt, de Starling karaktere nagyon összenőtt Fosterrel. A mellékszereplők ugyancsak jól teljesítettek, Oldman vagy Liotta igazi rohadékok voltak. Nincs hiány brutális jelenetekben, a hangulat nagyszerű, néhol kifejezetten félelmetes és ehhez remekül asszisztál újabb mesteri zenéje (a filmzene őrültek, mint én is felfedezhetnek nem kevés alapzenét melyet később kicsit másképp a Dark Knightban is visszahallunk). Scott jó mozit csinált, ugyan nem volt olyan átütő, mint a Bárányok hallgatnak, azt a mozit nem lehet egy könnyen überelni, de méltó folytatás volt. Good Evening Ladies and Gentlemen!

84 Hannibal  (2001)

dráma | krimi | thriller

Hannibal Lecter szökevényként éli életét Firenzében, miközben egyik korábbi áldozata, Mason Verger mindent megtesz azért, hogy bosszút álljon rajta. Azonban a kegyetlen doktort... több»

0