2018.05.13 17:50 szoljhozzam Olvasottság: <100x
1

A süteménysütős versenyekre korábbi évekből csak egy műsor rémlik, de az is gyenge volt. Ez nem saját ötlet, de hazai viszonylatba nem volt rossz. A feladatok kicsit egyszerűek voltak, semmi csavar nem volt bennük. Általában kiemeltek egy alapanyagot és abból kellett dolgozni.

Jobb lett volna valamilyen téma felvetése vagy egy adott ország desszertjeinek elkészítése. Annak örültem, hogy nincs benne hátráltatás, vagy előny adása mint más hasonló műsorban. Az is jó ötlet, hogy úgy véleményez a zsűri, hogy nem tudja ki készítette az adott süteményt. Én az összes feladatnál így tennék az igazságosság jegyében, hisz az sajnos eléggé érzékelhető, hogy a kedvencek mindig megvannak.

Velük kicsit elnézőbbek, mint aki nem szimpatikus. Úgy a 3. adásnál érezni lehetett, hogy kik fognak győzni. A néző ugye nem kóstolhat, de nagyjából el tudja helyezni az elkészült versenyműveket úgy, hogy teljes sorrendet állít fel a zsűri. A versenyzők meglepően ügyesek voltak, főként néhány férfi. Tényleg pazar, szemkápráztató süti csodákat raktak össze, annak ellenére, hogy sokszor horribilis időt kaptak egy-egy feladat elvégzésére. Öröm volt látni, hogy sok fiatal is versenybe szállt. A kétfős zsűri nekem nem tetszett. Mit keres egy süti műsorban egy pék? Az teljesen más tészta a szó szoros értelemben. Ő süteményeket tud egyáltalán sütni vagy csak kritizálni? Építőjellegű dolgokat nem tudott mondani, a szokványos megjegyzéseken kívül, amit minden hétköznapi embernek feltűnne sok praktika nem hagyta el a száját. A másik kedvencem, amikor a zsűri készített valami különlegességet – szándékosan nem finomságot írok -, amit a versenyzőknek kellett lemásolni. Angéla remekművei hagytak némi kívánni valót maga után. Az élesztős parféja friss kutyagumira emlékeztetett a különleges francia almatortája pedig nem volt bizalom gerjesztő. De azért ült a két zsűri és dicsőítette egymás munkáját az némiképpen erőltetett volt. Meg se kóstolták már áradoztak a fantasztikus produktumról, fényezve egymás tehetségét. A versenyzők először látják és készítik receptet. Nincs idő kísérletezésre. Amit nekünk mutatnak már egy begyakorolt munka eredménye. Kíváncsi vagyok, hogy amikor legelőször készítették el, hogy is nézett ki a sütemény. A hiányos recept ötlete is gyengécske, honnan is kéne tudniuk egy süteménysütési idejét, ha az korábban sosem készítették. A tisztelt zsűri is kész, másoktól átvett receptekből dolgozik. A két műsorvezető sem indokolt, bár gondolom Sas Dani képviselte a profizmust bár ő egy főzős műsorban tűnt fel, sütni sem tudom mennyire tud, míg Hajós András a humor faktor volt. Utóbbi a második évadban engedte el magát, több jó beszólása volt. Nézőként és sütni szeretőként sok praktikát nem tudtam ellesni. Vártam volna különleges recepteket, amiket esetleg otthon is meg tud csinálni az ember. Vagy az ismeretlen alapanyagokról többet is mesélhettek volna. Összességében azonban egy kellemes műsor, gyönyörű a helyszín. 10 rész alatt lemegy az egész, nem húzzák hetekig, bár nem kéne egy 40 perces műsorba 3 reklámot benyomni. 4 csillag

1