2018.06.25 21:42 regarda Olvasottság: <100x
2

Nosztalgiapornó

De a nosztalgia annyit jelent, hogy bevillantanak régi filmek díszleteit és 80-as évekbeli zenéket. Most komolyan, megkérdezném a nézők közül, hányan látták Kubrick Ragyogását. Vagy hogy a DeLoriennek mi volt a szerepe a filmben, azon kívül, hogy egy autó volt. Mert a Vissza a jövőben-ben nem csak egy autó volt. A Ready Player One-ban pedig csak egy jármű, ami úgy néz ki, mint a DeLorien, hogy az elvakult kockák rángathassák a mellettük ülő haverjuk pólóját, hogy "Odanézz, odanézz!". De a többi utalás is csak esztétizálás volt, tartalom nélkül. Nem tettek hozzá semmit a film történetéhez, vagy cselekményéhez, karaktereihez, semmihez. A Főszereplő is inkább valami KPOP fiúbanda énekesére hasonlított.

A film a saját maga által felállított szabályait sem tartja be. És emiatt többször ellentmondásba keveredik magával. Pl.: ha minden a popkultúrára épül, akkor hol marad a legnagyobb hatású franchise, a Star Wars? Gondolom a jogokat nem sikerült megvenni. Továbbá, minden utalás a 80-as évekre és a 2015-ös évekre megy. De a film 2045-ben játszódik. Akkor a közbe eső 30 évben nem történt semmi? Mert ezekre nem tesznek utalást. 2045-ben a 21-22 éves kockák úgy vágták a 60 évvel régebbi Atari meg Sega játékokat, mintha bármilyen közül lett volna hozzá. Elnézve a mai 21-22 éveseket, ez szinte kizárt. Egy 5-10 éves játékra is alig emlékeznek, hacsak nem volt valóban kiemelkedő technológiai és művészi alkotás.

Nosztalgiapornó

A film üzenete pedig botrány a részemről. Mivel eszerint a való világ azért jobb, mert csak ott lehet egy jót enni. És a megoldás az, hogy heti két napot lekapcsolják a rendszert, hogy legyenek az emberek egymással is? Ez elég szörnyű jövőkép, amit túlromantizáltak kissé. Meg az egész filmnek nincs tétje. Virtuális karakterek küzdenek egy virtuális világban. Itt mégis kivel azonosuljak és kiért izguljak? Én a 80-as években születtem, de számomra ez a film nem nagyon adott semmit. A megelőző nagy hype-nak bedőltem sajnos, de megbántam. A sok nosztalgia pornó helyett levehetnének a lábamról végre egy jó sztorival is.

akció | kaland | sci-fi

2044-ben az egész világot behálózó, virtuális valóságon alapuló játék, az Oasis nyújt menedéket azoknak, akik a sivár hétköznapokból menekülni szeretnének. Az Oasisben a... több»

2