2018.06.28 21:19 rainman Olvasottság: 214x
4

Kihagyhatatlan!

Kinek is szól igazán ez a sorozat? A háttérben egy tini dramedy, de valójában egy tömény nosztalgiahullám a 30-40 éves korosztálynak, azaz, például nekem. Egy tökéletesen megágyazott nosztalgiahullám remek zenékkel, remek alakításokkal és szinte tökéletes hangulattal. A történet szinte másodlagos, de nagyjából ugyanazt kapjuk, mint a 84-es eredetiben, némi csavarral. Ezúttal nincs rossz, nincs jó, árnyalt szereplők vannak. És ez nagyon jót tesz a sorozatnak. Komolyan, gyakorlatilag maximálisan kihozták ebből a sztoriból, ami benne volt: a hangulat, a szereplők, a dráma, a nosztalgia, a zene… minden a helyén volt, és minden jól adagolt volt. Ebben a sorozatokkal teli világban is helyt áll, sőt kiemelkedik, mindenki megtalálja benne a számításait, vágyait: a tinédzser, aki egy romantikus sorozatra vágyik; az álmodozó, aki hisz a jó győzelmében; a felnőtt, aki nosztalgikusan merülne el gyerekkori/kamaszkori emlékeiben, az átlag sorozatfüggő, aki csak szimplán jó sorozatot keres… mindenki. Kihagyhatatlan!

Update season 2:

Kihagyhatatlan!

Aztakurva…

Ez nagyon mélyen betalált! Az alkotók úgy készítettek egy mai tinidrámát, hogy közben kikacsintottak a 40-es korosztályra is. Az eredeti Karate kölyök a maga idejében egy sikeres, de nem túl mély film volt. Úgy sikerült folytatniuk, hogy a Cobra Kai - A karate kölyök öröksége minden téren köröket ver az eredeti filmre. A második évad pedig még erre is tesz egy lapáttal. Több dráma, több érzelem, remekül eltalált karakterek. Ehhez jönnek még a fantasztikus zenék, total Eighties. Az egész évad csöpög a nosztalgiától; bár a jelenben játszódik, mégis több benne a nyolcvanas évek hangulata, korszelleme, mint a Stranger things-ben, ami abban az évadban játszódik. És ott van nekünk egy (who the fuck is) William Zabka, aki élete alakítását nyújtja. Nem igazán értem, hogy lehet, de ez az igazából noname fazon 35 éves pályafutása alatt mostanra érett be. Hatalmasat alakít a kemény, de mégis törékeny Johnny Lawrence-ként. Cruel Summer… énekelte a Bananarama a 80-as évek közepén, majd énekelte az Ace of Base a 90-es évek közepén, most pedig énekli Kari Kimmel, aki nekem, majd’ negyvenesnek semmit sem mond, de mikor meghallom a záró epizódban… libabőr a köbön. Nem igazán tudom, kinek készült ez a sorozat, a 80-as évekért rajongó nerdeknek, vagy a mai tiniknek, de bárkinek is, mindenki megtalálja benne az élvezetet. Sok a jó sorozat manapság, de ez kihagyhatatlan!

akció | dráma | sportfilm | vígjáték

Az 1984-es All Valley Karate Tournament után harminc évvel Johnny Lawrence újranyitja a Cobra Kai dojo-t, ami újból feltüzeli riválisát, Daniel LaRussot. több»

4