2018.07.12 18:50 harnas1207 Olvasottság: 1872x
4

Egy alulértékelt alkotás lenne a Hasadás?

Nem tudtam megállni, hogy ne írjak bővebben az egyik kedvenc filmemről. A Hasadás egy zseniális film, mely méltatlanul le van pontozva. Ennek megvan a maga oka, de ez nem a film hiányosságaiban keresendő. Először is szögezzük le, ez nem egy sci-fi és nem is egy pörgős akciófilm. Ez egy psycho thriller. Itt a szereplők jellemvonásait kell megfigyelnünk, illetve azt, hogyan változnak meg azok a nyomás alatt. Nélkülözhetetlen beleélnünk magunkat ebbe a kilátástalan helyzetbe és el kell gondolkoznunk, mi vajon mit tennénk?


Egy alulértékelt alkotás lenne a Hasadás?

Apropó, a szereplők! Aki látta A kísérlet című filmet, már tudja, nem véletlen kerülnek egy helyre különböző karakterek. Mindenki más és másképp reagál a váratlan szituációkra. "Mindenki különbözőképp hasad szét." És elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami sok nézőből negatív érzéseket vált ki. Az emberek nem hiszik el, hogy ez megtörténhet. Ők biztosak benne, hogy mindenki (beleértve magukat is) bátran, logikusan és emelt fővel várnák a halált. Ilyen szélsőséges dolgok csak az elborult forgatókönyv írók elméjéből pattanhatnak ki, semmi realitás nincs bennük. Persze... Nem azért tapossák egymást halálra az emberek egy vészhelyzetbe, nem azért lincselik meg egymást egy autó balesetnél stb.

Természetesen vannak kivételek, de ahogy nézzük a filmet rá-rá ismerünk a különböző megnyilvánulásokra. Ez a legszörnyűbb eleme a Hasadásnak, nem a túlzott erőszakos jelenetek. Lebénítanak azok a borzalmak, ami a pincébe történnek, de valahol mélyen érezzük, hogy ez nem is olyan elképzelhetetlen dolog. A filmhez komoly lelki erő és gyomor kell. Sodródni kell az árral és megfigyelni, nem szabad várni a látványos akciójelenetekre.

71 Hasadás  (2011)

dráma | horror | sci-fi | thriller

New York egy atomtámadást követően romokban hever. Kilenc szerencsés túlélő egy épületegyüttes romjai alatti nukleáris menedékházban próbálja átvészelni a következő... több»

4