2018.07.23 11:45 Az amatőr Olvasottság: 282x
0

Megelevenedik a mesék világa

Imádtam ezt a sorozatot, még 2-3 évad után is mindig tudott újat hozni. Mind a látványban, mind a történetben nagyot alkottak a készítők. Nagyon szeretem az átírt meséket, ez a sorozat pedig ilyen szempontból korszakalkotó. Szinte minden jól ismert mesehőst, mítosz szereplőt megelevenít: Hófehérkétől kezdve,a nyugati boszorkányon át Hádészig. Még Monte Cristo grófjával is találkozhatunk.Üzenete, hogy senki és semmi sem fekete vagy fehér, mindenki, még a legjobbak is követnek el hibákat, amik sokszor megbocsáthatatlannak tűnnek. Azonban mindig van esély az újrakezdésre.

A legjobb példa erre talán Zörgőfürge történetszála,ő már sokszor próbált újrakezdeni és legtöbbször visszaesett, ám még így is mindig van lehetősége a változásra. Ebben a történetben végre megismerjük a gonoszok valódi indítékait, hogy mit miért csinálnak. Igazi drámák elevenednek meg előttünk a képernyőn kettétört életekről, jellemek elferdüléséről. A kalandok és az érdekes történetek mellett mély jellemfejlődéseket is láthatunk. Mindenki kap esélyt, arra, hogy jobbá legyen és új életcélokat találjon a bosszún kívül. Az évadok során a szereplők sokat csiszolódnak. Ehhez pedig felejthetetlen színészi játék társul.

Megelevenedik a mesék világa

A sorozat színészei mindent beleadnak az alakításaikba és a legkisebb szerepeket is mély átéléssel játsszák el. A történet egyedülálló módon fesztelenül játszik el a tabudöntögető gondolattal, hogy mi van, ha a gonosz győz. Ezt pedig azért teheti meg ilyen könnyedén, mert nem gonoszként tekint a negatív főhősökre, hanem inkább eltévelyedett egyéniségként. Abból a szempontból is formabontó ez a sorozat, hogy a mesehősök egy nagy családot alkotnak, amiben egyaránt vannak pozitív és negatív hősök is és, ha kell bátran kiállnak egymásért. Persze azért a "gonoszok" jócskán keresztbe tesznek a "jóknak". Azonban itt végeredményben nincsenek jók vagy rosszak csak mesehősök vannak, akik mind más és más célokért küzdenek, ám a végső céljuk ugyanaz, ami talán mindannyiunknak: elérni a boldog befejezést.

fantasy | kaland | romantikus

Emma Swan, egy talpraesett óvadékügynök, aki könnyedén bukkan a legdörzsöltebb szökevények nyomára is. A születésnapján beállít hozzá egy kisfiú, aki azt állítja, ő Emma... több»

0