2018.09.08 22:42 szoljhozzam Olvasottság: <100x
0

Valami más, mint a megszokott

Az idejét sem tudom mikor láttam utoljára romantikus filmet moziban. Ennek nem az az oka, hogy nem keresem az ilyen filmeket, hanem egyszerűen mostanában nem divat ilyen filmet készíteni. Az agyatlan vígjátékok és a sok-sok szuperhősös filmek nem hagynak helyet nekik. A Végállomás esküvő egy különleges film.

A teljes történet alatt kizárólag a két főszereplő Winona Rider és Keanu Reeves szólal meg. Na jó egyszer a takarítónő beszól a zárt ajtó mögül, de ennyi. Van itt esküvő, meg anyuka, de senki egy szót se szól. Hosszú dialógusok váltogatják egymást a filmben, hol komolyabb hol egészen vicces jelenetekben.

Valami más, mint a megszokott

Számomra a komolyabb témát érintő párbeszédek helyenként egy ici-picit unalmasak voltak. Nehezen is indul be a történet, de utána puma/hegyi oroszlán/gepárdos jelenet elképesztően viccesre sikeredett. De ami a pálmát viszi az a szex jelenet. Szerintem a filmtörténelem, leghosszabb és egyben legviccesebb szex jelenete volt. Tetszettek a karakterek, főként a férfi szerep. A története elég egyszerű, lineáris vezetésű, de ki ne vágyna egy ilyen esküvőre vendégként, ahol remek programokkal kényeztetik az embert és mindezt egy gyönyörű környezetben. Bírtam azt a jelenetet, ahol Keanu észletezi, hogy miket szokott a szállodákból meglovasítani és azt Winona egyszerű lopásnak és bűnnek titulálja, holott tudjuk hogy korábban neki is volt problémája abból, hogy eltulajdonított ezt-azt. Nem lett az év romantikus filmje, de mindenképpen jó volt beülni rá, mert eléggé más mint a megszokott.

dráma | romantikus | vígjáték

Frank és Lindsay, két kelletlen és kellemetlen vendég tesz eleget a meghívásnak és utazik el egy Isten háta mögötti távesküvőre. Találkozásukkor hamar felfedezik, hogy több... több»

0