2018.09.19 11:44 koricapito Olvasottság: <100x
1

Nagyobb, erősebb, gyorsabb és kegyetlenebb

Az első 'Predator' film a legjobb az eddigiek közül és bármi történt azóta, illetve bármi történjen a jövőben, ez így is fog maradni. Nem azért mert egy tökéletes alkotás, de a viszonylag egyszerű alapötletre egy olyan vérengzéssel és brutalitással teli akció-horror kombót raktak össze a készítők, ami már-már tökéletesnek hatott.

Ennek fényében, hiába lehet azt mondani, hogy a Predator, mint karakter, olyan alapot biztosít egy filmhez, amiből könnyen lehetne jó mozit csinálni, mégis nehezen tudnak elszakadni a készítők attól a megfelelési kényszertől, amelyet az első rész támaszt.

Nagyobb, erősebb, gyorsabb és kegyetlenebb

Ebben az esetben is ez a helyzet, hiszen nem nagyon változtattak az alaptörténeten, viszont megpróbáltak mindent fokozni, ami a korábbi részekben szerepelt. Ez a próbálkozás leginkább a címszereplő felturbózott változatának megjelenésében kimerült, viszont engem ezzel a húzással meg is vettek kilóra. Az "új" predator nagyobb, erősebb, gyorsabb és kegyetlenebb, mint az elődök. Természetesen sokkal több időt adtam volna neki a vásznon, de így sem lehet panaszkodni, hiszen amikor felbukkan, akkor szinte borítékolható a vérfürdő, így nagyobb súlya van a karakternek. A film egyik hátránya, hogy Shane Black túlzottan is hozta a saját stílusát és túl sok humort próbált meg belegyömöszölni a filmbe, ami hellyel közzel még illeszkedik is a karakterekhez és a szituációkhoz, de nem mindig és nélküle egy jóval komolyabban vehető cselekményt kaptunk volna, ami jobban is állna a filmnek. A szereplők közötti összhang megvan, de néhol túlzásba esnek a színészek és átmegy a játékuk ripacskodásba, ami kicsit zavaró. A kissrác és a csaj karaktere túl lettek tolva, de még azok is elviselhetőek.

Az új 'Predator' egyáltalán nem tökéletes és még csak nem is hat annak, mint az első, viszont egy szerethető és szórakoztató film. Sok eleme az elégséges, de szükséges szintet hozza, de a lényeget így is ki tudták emelni a sok sallang közül.

Nekem tetszett és ajánlom is, viszont én akartam is, hogy tetsszen, ha viszont valaki úgy áll neki megnézni, hogy a hibákat fogja keresni, akkor inkább el se kezdje, mert bizony sokat fog találni.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum... több»

1