2018.09.24 12:35 ionlywearblack Olvasottság: <100x
0

Keresés: Csakugyan ez lenne a valóságunk?

Mai társasalmunkat annyira erősen átszőtte a közösségi média, hogy már nem szabadulhatunk a szorításából. David Kim (John Co) lányának Margotnak (Michelle La) a növekedését is a monitorról ismerhetjük meg. A család szomorú történetével családi videók, képek és emailek formájában szembesülünk. David egy pénteki napon telefonhívásra ébred majd lánya látszólag nyomtalanul eltűnik.

Végig számítógépek és okostelefonok képernyőjét láthatjuk, vizuálisan nagyon egyedi a film. Míg nézzük egy percig sem szabadulhatunk a modern világból és az internetes felületektől. Feszült és nyomasztó hangulatot ad a történetnek. David sem különbözik sokat a mostani átlag társasalomtól, lányával az egyedüli kommunikációs forma szinte az iMessage üzenetek és Facetime videók a Facebookon.

Keresés: Csakugyan ez lenne a valóságunk?

Nagyon szomorú világképet fest a film. Az apa nyomozásából, arra is rá kell döbbennünk tulajdonképpen minden megtalálható rólunk az interneten. Hol voltunk, kivel, mikor, mi a munkánk mi a hobbink es még sorolhatnám viszont ez a kép sokszor nem valós és sokan másnak akarnak tűnni a virtuális térben. David rádöbben a családi tragédia után a lánya egy elektronikus világba költözött, tehát a Margotról alig tud valamit. Szépen lassan, inkább idegenekkel beszélgetett, mint a saját apjával. Egy nagyon is valós problémát boncolgat a film, az interneren minden információt megosztunk magunkról ami által sebezhetőkké válunk. A fiatal korosztály különösen nehéz helyzetben van, hiszen a veszélyeket nem mindig érzékelik időben. Mindenki némítsa le a telefonját, néhány órára és irány a legközelebbi mozi hiszen nem mindennapi filmélményben lehet részük.

82 Keresés  (2018)

dráma | misztikus | thriller

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a... több»

0