2018.09.17 12:27 Márton Olvasottság: <100x
0

Nem állja ki az idő próbáját a Boar

Úgy körülbelül egy évvel ezelőtt halottam először hogy készül az 1984-es Razorback (magyarul úgy tudom nem jelent meg, de talán a Pokolszülött címen vált okkal híressé hang alámondásos VHS-en eme filmecske hazánkban, még a 80-as 90-es években) feldolgozása és a napokban volt "szerencsém" megtekinteni az új változatát! A 84-es változatát jó pár évvel ezelőtt újranéztem és igaz hogy sokat "kopott" a minősége, főleg ahhoz képest hogy mennyire félelmetesnek éreztem gyerekkoromban ezt a filmet, de a hangulata miatt, még mindig egy értékes állatos horrorfilmnek tartanék! Ezen dolgok ismeretében azért tartottam hogy mit fog nyújtani a 2017-es változat, viszont az aggodalmamat kicsit tudta csillapítani azok a tények hogy 1:az egész filmet Ausztráliában fogják majd készíteni (valami okból kifolyóan szeretem az Ausztrál filmgyártást) 2:a rendezői székbe került, aki számomra már bebizonyította egy korábbi filmjével (2014-es Charlie's Farm) hogy ért a horrorfilmekhez és 3:a film tele lesz egészen jól csengő színészekkel pl.: Nathan Jones, Bill Moseley vagy John Jarratt (akit a Wolf Creek című filmek illetve sorozat óta egész megkedveltem), szóval volt okom bizakodni a feldolgozásban!

Viszont sajnos ismét bebizonyosodott számomra, hogy a bizakodás még igen kevés ahhoz, hogy egy jó filmet kapjak még akkor is, ha biztatóak voltak az előjelek, mert sajnos a Boar nem lett egy jó film!

Nem állja ki az idő próbáját a Boar

A Boar (magyarul még nem jelent meg, de a fordított elvileg a Vérkan címet adták neki, ami miatt már a film legelején felkaptam a fejemet miatta, de ha csak ennyi lett volna a gond a filmmel, az úgy kit érdekelt volna). Nagyon röviden a legnagyobb gond számomra a filmmel, hogy egy nagyon, de nagyon átlagos állatos horrorfilm lett, ahol még a számomra jó színészek sem tudták megmenteni az egész produkciót. Sőt az alakításuk is gyengébb lett (bár ez lehet hogy a bugyuta forgatókönyvnek köszönhető, amiért szintén a film rendezéséért felelős -nak "köszönhetünk"). A történet is tele van logikai bakikkal és sajnos a film hangulata is elég gyengére sikeredett. A "Vérkan" ábrázolása is elég kettős érzést váltott ki belőlem. Amikor nincs mozgásban egész pofásnak és talán még félelmetesnek is mondanám, de ahogy mozgásba kerül a mi kis disznócskánk átkapcsoltak a készítők CGI-ba és azon belül is a gyengébbik fajtába, ezáltal el is rontva azt a hatást bennem, amit a film vaddisznója fentebb kiváltott. Tehát technikailag is nagyon közepesen fest a film, kamerakezelés sokszor rángatózó és a kamerabeállításokon is sokszor érződik hogy azért választották az adott beállítást, hogy a nézőben legalább minimálisan megmaradjon a félelemérzése a vaddisznótól (olcsó húzás szerintem)! A film befejezésével meg végképp kiverte a biztosítékot nálam. Ha nem tudnám, hogy 1984-ben már készült egy film ebből, akkor talán kicsit feljebb is értékelném, de így számomra elég gyengécske lett a végeredmény!

54 Boar  (2018)

horror | kaland | thriller

A thriller főszereplői olyan fiatalok, akik egyik percről a másikra egy erdőben találják magukat, nyomukban egy vérszomjas vaddisznóval.

0