2018.12.01 18:40 Márton Olvasottság: <100x
0

Egy méltó folytatás

Elképesztően vártam az idei évben az új Halloween filmet, és nem is csalódtam benne! Mielőtt hazánkba is megérkeztek volna Michael Myers legújabb rémtettei, gondoltam egy merészet, és újranéztem a franchise eddigi 10 részét (csak hogy felfrissítsem azt, hogy mit is adott anno John Carpenter a horror műfajának)! Röviden, egy klasszikus horrorikont Myers személyében!

Nem tudnám megmondani hogy Jason, Myers, Freddy vagy esetleg valaki más a horror műfajának legnagyobb ikonja, de nálam Myers tuti dobogós lenne! Ezért is volt sokszor fájó végignéznem, hogy egy ilyen félelmetes 'horrorsztárhoz' miért is készült annyi, de annyi gyenge vagy közepes minőségű folytatás. Az új Halloween-film bebizonyította, hogy még bőven van potenciál a franchise-ban!

Egy méltó folytatás

Rengeteg pozitívumot tudnék mondani, de talán az egyik legnagyobb az maga a története volt! A film az 1978-as Carpenter klasszikusának közvetlen folytatásaként tárja az eseményeket a szemünk elé, és nem is akar foglalkozni az eredeti után készült folytatásokkal! Számomra egy kicsit merész húzásnak tűnt ez a felfogás a készítőktől, mert azt éreztem, hogy a mérce nem az eddig készült Halloween filmekhez lesz mérve, hanem Carpenter kultikus mozijához!

És ezt az érzésemet csak tovább erősítette, hogy a gyártó stúdió nem volt rest felkérni magát a Mestert (Carpentert), hogy legyen a film tanácsadója, producere és egyben a zeneszerzője is a készülő új résznek! Rajta kívül sierült megszerezniük Jamie Lee Curtist is, aki még jóval a film előtt többször is lenyilatkozta, hogy nem szeretne több Halloween-folytatásban szerepet vállalni (ehhez képest itt van, és pokoli erős alakítással örvendeztetett meg minket)! Ezen tények ismeretével nem csak szerette volna végre egy jó Halloween filmet látni, de elkezdtem hinni benne, hogy egy szinten lehet az eredeti 78-as változattal!

Ez végül nem pont így alakult, de minden tekintetben egy kiváló, félelmetes és pörgős horrorfilm lett, aminek mindenképp ott lesz a helye a legjobb 2018-as horrorfilmek listáján!

75 Halloween  (2018)

horror | thriller

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

0