2018.12.10 17:35 Márton Olvasottság: <100x
1

Egy boszorkány szelleme

Az előzetese megtekintése után kíváncsi lettem erre a filmre! Az elmúlt években számos olyan film készült, ami a boszorkányokkal, vagy boszorkánysággal kapcsolatos alaptörténetet vette kiindulási alapjának és a többségük egész jóra sikeredet! 2017-ben egyenesen az amerikai SyFy tévécsatornára készült jelen filmünk (ami nem feltétlenül jelenetet túl sok jót számomra) ráadásul egyből a halloweeni különkiadására! Tehát voltak számomra a film megtekintése előtt, kedvező és egyben óvva intő jelek is! Na de hogy akkor mire is számíthat az a néző, aki végül másfél órát rászán az életéből erre a filmre? Túl sok jóra sajnos nem...

Kétségtelen hogy a története érdekes, viszont sajnos rengeteg kliséből építkezik! Számomra talán ez volt a legnagyobb hibája is egyben a filmnek! Mert hiába marad meg majd számomra a film története érdekesnek, ha a megvalósítására annyira kevés figyelmet fordítottak a készítők, hogy egyszerűen hetekkel később szinte már semmire nem fogok emlékezni majd belőle! Pedig tényleg megvolt a sansza hogy egy emlékezetes kis tv-horror születhessen belőle!

Egy boszorkány szelleme

Nem mondom hogy a színészi alakítások jók vagy rosszak voltak, amolyan sallang mentesen hozták az átlagost színtett (amit egy tv-filmnél jómagam maximálisan elfogadok)! A film technikai megoldásaira sem merném azt mondani hogy kirívóan jók vagy rosszak voltak, inkább csak elfogadhatóak! Amit viszont sajnos eléggé hiányoltam a filmből, az a hangulat! Sajnos e téren is amolyan közepeske marad, pedig pont ez volt az, ami számomra ki tudta volna emelni a filmet az átlag horrorfilm gyártásból!

Mert hisz az már tény, hogy nagyon kevés újat tud a horror hozni önmagában, tehát a klisék jelenléte egy horrorfilmnél szinte már elképzelhetetlen (bár azért itt sokkal több volt a kelleténél belőle szerintem) de ha mindezt egy olyan hangulatba "csomagolták" volna (amit ráadásul a történetében rejlő ötlet adna is) akkor biztosan egy jobb film születhetett volna meg! Így viszont marad a középmezőny a film számára, nekünk nézőknek meg az a tudat, hogy elmondhatjuk a filmről hogy láttuk, de idővel később az hogy milyen volt, már alig fogunk emlékezni rá!

1