2018.12.11 17:42 Márton Olvasottság: <100x
0

Imposztor az erdőből

Mindig is értékeltem a kis költségvetésből dolgozó, de egy jó ötletből előállított kevésbé ismert alkotásokat és hát a horror műfajban rengeteg efféle alkotás található! Jelen filmünk a The Hollow Child, magyarul a sivár gyermek lehetne a címe, is az efféle filmek táborába sorolnám! Szerencsére több értékelhető pontja volt mint negatívuma aminek kimondottan örültem!

Az első pozitívum a filmnél, hogy hiába voltak a színészek számomra teljes mértékben ismeretlenek, mégis jól hozták a karaktereiket! Apropó karakterek, hiába voltak eléggé klisések, mégis egészen jól voltak megírva, akárcsak mint maga a történet is! Továbbá mint rendezés, mint pedig az operatőri munka is egészen élvezetes volt! A hangulatteremtésben nagy szolgálatot tett az erdő ábrázolása, ami szintén egész pofásra sikeredet! Viszont van sajnos negatívuma is jelen filmünknek!

Hiába volt az alaptörténet érdekes és aránylag ügyesen is építkezett a misztikumra, horrorelemek terén elég szegényes lett a végeredmény! Illetve a hangulata is inkább csak jó mint félelmetes. Kár érte, mert simán megvolt a lehetősége a filmnek, hogy mindkét kisebb hibapontján át tudjon lépni, talán egy kicsivel több kreativitással! Ami viszont komolyabb hibafaktora volt a filmnek, az a befejezése!

Az utolsó 10 percében több hiba található mint az addig látottakban összesen! Először is, itt lehetett érezni a legjobban, hogy mennyire alacsonyan is lehetett az a bizonyos léc költségvetésileg, mert a film talán egyetlen számítógépes effektje is itt található és finoman szólva sem lett a legerősebb (mentségükre szólva, gyorsan lerendezik az úgynevezett "nagy finálét")! A másik komolyabb hibája, hogy elég erősen megbicsaklik a film befejezésére a történetvezetése (pedig szépen építkeztek végig, logikátlanságoknak nyoma sem volt a befejezésig)! Úgy gondolom hogy ezt a készítők is érezhették, mert pár gyors vágással próbáltak valamit menteni ezen, ami viszont egyáltalán nem sült el jól, hisz ezzel csak még jobban érezhetőbbé tették a nézők felé a kreativitásbeli hiányosságukat hogy miként is kéne lezárni a filmjüket!

Mindent hibája ellenére, én nem nagyon tudok haragudni a filmre és a játékidejéül szolgáló közel másfél óra is inkább volt számomra kellemes csalódás, mint egy rossz filmélmény!

0