2018.12.19 11:51 JcWh Olvasottság: <100x
1

Keserédes karácsonyi dráma

Ez az a film, amit akkor nézzünk meg, miután elegünk lett a a karácsonyi vígjátékokból és egy kis megható történetre vágyunk. Habár a film játékidejéből kb. 20-25 perc jut magára a télre és karácsonyra, így is karácsonyi filmnek nevezhető. A vígjáték és a dráma egy nagyon különös keverékét láthatjuk a filmben, hiszen egy leukémiás kisfiú életének utolsó 6 hónapját követhetjük nyomon, amelyet édesapja megpróbál szinte tündérmesévé változtatni.

A főszereplők nem annyira átlagosak: egy gazdag megözvegyült üzletember és a 10 éves kisfia, akik szinte csak nyaranta találkoznak. Illetve ott van még az üzletember gyönyörű, fiatal, divatlapnál dolgozó barátnője és egykori katonatársa is, akikkel a kisfiú mind nagyon jó viszonyt ápol. Sem a történet, sem a szereplők nem tekinthetők megszokottnak egy karácsonyi filmben, ami kicsit kiemeli ezt az alkotást a sok egy kaptafára készült film közül. A film legnagyobb erőssége a színészek nagyszerű alakításában rejlik.

Keserédes karácsonyi dráma

Három nemzet nagy színészeit láthatjuk: USA (William Holden és Brook Fuller), Franciaország (Bourvil) és Olaszország (Virna Lisi). Kiemelkedik közülük is William Holden, aki arcjátékával és erős jelenlétével jelentősen megemeli a film élvezeti értékét. Holden színészi kvalitásainak sokszínűségét jelzi, hogy az ugyancsak 1969-ben készült Vad banda kemény Pike Bishop-ja után ebben a szentimentálisnak mondható filmben milyen kiválóan alakította az aggódó apuka szerepét. A csodás franciaországi helyszínek és a gyönyörű filmzene csak fokozza a film meghitt hangulatát. A film megtekintése műfajának kettős jellege miatt egyszerre ajánlható gyerekek és felnőttek számára is.

dráma

Az özvegy üzletember, Laurent Ségur (William Holden) és tízéves fia, Pascal mindig együtt töltik a nyarakat. Amikor Korzika közelében csónakáznak egy repülő zuhan a tengerbe.... több»

1