2018.12.28 20:10 rainman Olvasottság: <100x
0

Fundamentum, amire építkezni lehet!

Számomra a Transformers Michael Bay első etapja után kifújt! Az első rész közel vállalható alkotás lett, a többi már Michael Bay megalomániájának a kinyilatkoztatása, az eszement zúzáson kívül nemigen volt bennük vállalható momentum. Ezek után – az előzeteseket látva - eléggé kíváncsian ültem be a moziterembe… Az első gondolatom a film után az volt, hogy merészek voltak az alkotók, mert bevállaltak egy százszázalékosan más filmet, mint az eddigiek.

Vagyis inkább csak kilencven százalékban más filmet. Az eszement akciófilmből csináltak egy tini vígjátékot, tele érzelemmel, retro életérzéssel feltöltve. Nagyon merész húzás volt, mivel így átpozícionálták a közönségét a tini korosztály felé, úgy, hogy a nyolcvanas évekbeli retro zenei aláfestéssel meg a mai 30-as, 40-es korosztálynak próbáltak kedvezni. Ez utóbbi – jelzem – sikerült, mert tényleg lefolyik a vászonról a 80-as évek hangulata! Viszont ezzel a kettősséggel én nem igen tudtam mit kezdeni. Viszont kétségtelen, hogy Charlie és Űrdongó között a kémia remekül működik, mindketten szerethető, remek karakterek.

Fundamentum, amire építkezni lehet!

Viszont a többi szereplőről ez sajnos nem mondható el; sablonosak, egysíkúak lettek, legyen az ember, vagy Álca. A történet is végtelenül egyszerű és milliószor látott panelekből építkezik. Egy mondatban összefoglalva, felemás lett a film. Hogy mégsem tudok rá haragudni, azok a fent említett okok: a remek (főszereplő) karakterek, illetve a nagyszerű múltidézős hangulat! Michael Bay utáni alapnak jó lesz, várom a következő Transformers filmeket!

74 Űrdongó  (2018)

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Miután Űrdongó menekülésre kényszerül otthonából, Cybertronból, a Földön talál menedéket egy kaliforniai roncstelepen. Egy véletlen folytán talál rá a 18 éves Charlie, aki... több»

0