2019.01.20 14:09 Lester69 Olvasottság: <100x
1

Bárcsak kiszálltam volna időben !

Szomorú néni azt, ahogy egy jobb sorsra érdemes, jóval a tehetsége alatt szerepet vállaló színész egyszerűen nem tud kilépni a maga által épített ,kezdetben még működő és kedvelt skatulyából. Ugyan ez volt igaz Steve Carellre, aki szerencsére az utóbbi időben a B-kategóriás vígjátékok után végre igazi szerepekben is feltűnik és megmutatja, hogy miért korosztályának egyik legnagyobb zsenije. Valamilyen szempontból, bár inkább fordítva ez igaz Liam Neesonre is, aki 2008-tól kezdve az jobb és kevésbé jobb akció filmeken kívül sok élőszereplős alkotásban nem tűnt fel ( a hangját azonban sok helyen hallhattuk). És míg kezdetben az Elrabolva és a Fehér pokol esetén "működött a kémia", addig az Éjszakai hajsza, a Non-stop és az Elrabolva 3 esetén már nagyon nem. Ezt valószínűleg Neeson is érti, nem véletlenül kacsingat vissza a komolyabb drámai darabok felé (Némaság, Ballad of Buster Scruggs), de úgy látszik a Commuter forgatókönyve (vagy a pénz) annyira magával ragadta, hogy nem tudott nemet mondani. Valószínűleg inkább utóbbi, mert ennek a filmnek a forgatókönyve egy sajtpapíron- vagy ha puritánul szeretnék fogalmazni egy WC-papíron is elfér. Kezdetben izgalmasan indul, de igazából annyira kiszámítható és felszínes, hogy hamar unalomba fullad. Már az első perctől kezdve lehet tudni, hogy ki az antagonista és ki az a bizonyos "Prynne", akit végig üldöz. A végjáték komikus, szó szerint fogtam a fejem az egyes döntések és logikusnak szánt következtetések miatt. A CGI mai szemmel óvodás szinten van, a SPOILER !! végső leszámolásnál, pontosabban a vonatszerencsétlenségnél meg olyan nevetséges a fizika, hogy rögvest elrepültem. SPOILER VÉGE !!

Ami pozitívumként említhető, az Vera Farmiga arca, és az egyik long-take akció jelenet, ami nem volt úgy szétszabdalva mint az Elrabolva 3 "kerítés átugrós" része. Szépen, körülbelül 3 percig ment az akció, látható vágás nélkül. Mindenképpen plusz pont. Illetve kissé ironikus, de ennek a filmnek legjobb és legkreatívabb része a stáblista volt - egyik szempontból azért mert a film végét jelentette, másrészt valóban ötletes volt (Nem annyira mint a VAN végén, de tetszett :) )

Bárcsak kiszálltam volna időben !

Összességében nem mondhatnám csalódásnak, mert egy egyszerű, mezei akció filmet vártam, de mivel teljesen leszámolt a logikával, ezért elég hamar elengedtem.

SPOILER !! És, hogy ki is igazából Vera Farmiga ? Nem derül ki.... de miért nem ? Mert lusták voltak megírni, nem volt ötlet ? Lehet. Vagy csak egy kis misztikát akartak csempészni a filmbe? Inkább utóbbi. Ez azonban sajnos nem működik... Nagyon nem. SPOILER VÉGE !! Nem ajánlom, inkább nézzétek meg a Fehér poklot, vagy talán még a Sírok között-et, de ha egy mesterkélt hasonlattal szeretnék élni, akkor azt mondanám: erre a vonatra ne szálljatok fel ! :)

akció | misztikus | thriller

Michael, a sikeres üzletember éppen hazafelé tart, amikor egy rejtélyes telefonhívást kap. Valaki azt akarja tőle, hogy azonosítson be egy rejtélyes utast a vonaton mielőtt... több»

1