2019.02.13 01:35 Márton Olvasottság: 279x
0

Hozza az elvárt szintet

A 2010-ben bemutatott Insidious kirobbanó siker volt szinte mindenhol (ez alól viszont sajnos kis hazánk kivételt képez, mert hát nálunk nem vetítették a moziba, de még azóta sem adták ki Dvd-n vagy más egyéb formátumban, ami azért hatalmas szégyen szerintem, mert ha nem is volt egy páratlan alkotás, de azért simán megérne, legalább egy Dvd-s megjelenítést, főleg abban a tudatban, hogy 2018-ra már a negyedik részét is bemutatták mindenhol)! Ezen tények alapján, aki ezzel a résszel kezdi el az Insidious szériát, elég furcsa érzésben lesz része és sajnos nem a pozitív fajtából, mert hát az Insidious Chapter 2 maximálisan támaszkodik és építkezik az első részben felvázolt eseményekre! Emlékszem anno én is a második résszel kezdtem el eme szériát és bőszen vakartam is a fejemet a látottak alapján! Jelen filmnek a magyarországi címválasztása is megér egy arcon csapást, hisz sehol nem említik a film címében, hogy kérem szépen ez egy második rész lenne, sőt még az itthoni forgalmazó pofátlanul adott is egy alcímet neki A gonosz háza címen, csak a film első tíz percében tűnik fel a Chapter 2! Szerencsére az ilyen dolgok kiküszöbölésére van az internet, ahol ha feliratosan is, de azóta persze megtalálható az első felvonása is, így pedig sokkal érthetőbbé válik ez a rész is!

Az első felvonásában megismert karakterek egytől-egyik visszatérnek a folytatásra (igaz van aki azért kicsit más formában) tehát ebben a részben már nem nagyon kellett a karaktereket bemutatni, vagy bármiféle karakterfejlődésen átmenniük, ezért itt már koncentrálhattak a készítők a démoni szálra (amit azért az első részben, ha nem is hanyagoltak el, de szépen csak a hátérben volt megtalálható, hisz ott inkább a bajba jutott család volt a központba helyezve)! Tulajdonképpen a folytatás szépen merít az első részben felvázolt dolgok több kelegéből, itt is van párhuzamos dimenzió, szellemvilág, kísértetek és még egy démon is a tiszteletét teszi a filmbéli Lambert család legnagyobb bánatukra! Tehát kijelenthetem, hogy volt miből merítenie a folytatásnak és mégis még ezek mellett két említésre méltó szálat is belefontak a folytatásra, ami nálam felemás siker volt! Az egyik (és ez a pozitív) hogy egyfajta nyomozói szál is megtalálható itt, ez elsősorban a démonunk háttér történetét mutatja be, kellő feszültséggel és jó pár ijesztéssel! A másik új szál (ami talán annyira nem kellett volna) hogy itt már a többszörös idősíkok is megjelennek a történetben! Jó ez ad egy két magyarázatot az első részben látott jelenetekre, de kicsit én fölöslegesnek éreztem!

Hozza az elvárt szintet

Sokan mondják, hogy a második rész története pörgősebb lett, ami persze teljes mértékben helytálló, de szerintem pont azért lett gyorsabb, mert itt már a néző ismerte a háttér történetet (és hát a démoni szál mindig is érdekesebb lesz egy horrorfilmnél, mint a karakterek)! Apropó karakterek, ügyes húzásnak tartottak annak a karakternek a visszahozását a folytatásba, akit talán kicsit meggondolatlanul kiírtak a történetből az első rész végén!

Az Insidious Chapter 2 egy érdekesebb film lett mint az elődje, viszont hangulatban talán kicsit kevesebb, viszont a félelemkeltés és az ijesztések legalább annyira rendben voltak ennél a résznél is, mint az első felvonásban!

horror | misztikus | thriller

Egy médiumot meggyilkolnak. A tett elkövetésével egy fiatalembert vádolnak, akinek felesége azonban hisz férje ártatlanságában. Annál is inkább, mert otthonában mind... több»

0