2019.02.20 19:55 Filmdoki Olvasottság: <100x
0

A kiöregedett zsaru

Az 1988-ra az akciófilmek sokat változtak. Gondoljunk csak bele, ekkora olyan darabokat tettek már le az asztalra, mint a Rambo, 48 óra, Beverly Hills-i zsaru 1-2 és a Halálos fegyver első része. És persze konkrétan ebben az évben debütált a zsáner egyik nagyágyúja, a Die Hard. Ja, hogy Piszkos Harry utolsó akciója is ekkor került mozikba? Nem csodálom, hogy nem sok embert mozgatott meg, ugyanis a Magnummal áldást szóló zsaru zárófilmje bántóan középszerű lett.

Alapvetően nem lenne probléma, hogy a Holtbiztos tipp kicsit régi vágásúbb mozi szeretne lenni, hiszen egy régi vágású hőshöz érelemszerűen ez dukál. Az viszont már kevésbé, hogy szinte minden téren egy mezei TV-film színvonalát képviseli. De nézzük a film kevés erényét. Eastwood már tényleg kisujjból rázza ki a karaktert, aki megint előszeretettel szívatja meg a rossz fiúkat és lövi őket halomra. A játékautós üldözés legyen bármennyire elborult - és GTA sorozatba illő -, kellően szórakoztató és még kreatívnak is nevezhetjük. A leszámolás pedig a nagy mordállyal már annyira over the top, hogy nem lehet nem szeretni. Na és persze ott van az a tény, hogy a film rövid!

A kiöregedett zsaru

A sztori ellenben újfent elég érdektelen, egy gyengébb TV-krimijét idézi, akárcsak a rendezés. Újfent kapunk egy női karaktert, akinek sikerült néhány perc alatt az agyamra mennie azzal, ahogy körülugrálja Harry-t. Nem mellesleg semmiféle kémia nincs kettejük között. Hősünk emellett kap egy társat Quan személyében, aki néha tényleg vicces, de a harmadik rész női kollégájához hasonlóan nem sok vizet zavar. A mélypont mégis a gyilkos, akit nagy sejtelmesen nem mutatnak, csak a film végén. A háttérben az állhatott, hogy képtelenek voltak egy épkézláb karaktert írni neki.

A Holtbiztos tipp egy szürke, unalmas film, amit jóformán azért érdemes megnézni, hogy teljes egészében lássuk a Piszkos Harry szériát. Megújulni itt már nem tudott, a kor nagysikerű buddy movie-jaival és akciófilmjeivel pedig végképp nem tudott lépést tartani. Lehetett volna rosszabb is a búcsú, de így is kicsit elkeserítő, hogy ezt kaptuk zárófilmként. Ha ténylegesen akartok egy utolsó Piszkos Harry kalandot, melyben maga Eastwood szerepel, akkor nézzétek meg a Célkeresztben című Wolfgang Petersen mozit.

akció | krimi | misztikus | thriller

Egy drogfüggő rocksztár, halála utáni nyomozás során különös, morbid szerencsejátékra derül fény, mely felütötte a fejét San Francisco utcáin. A játék lényege, hogy... több»

0