2019.03.24 19:12 Filmbarbár Olvasottság: <100x
0

Ez a film nézhetetlen, katasztrofálisan gyenge. A kannibálfilmek sikerét próbálta meglovagolni, de kritikán aluli teljesítménnyel. Teljességgel értelmetlen és széteső cselekmény, borzalmas színészi "játék", ezerszer elhasznált klisék, gagyi párbeszédek, az öncélúság határát súroló brutalitás – ezt nyújtja ez az alkotás bő másfél órán keresztül.

Eleve értelmetlen dolognak tűnik, hogy összesen két ember megy el a dzsungelbe, hogy megtalálják a csaj nővérét, ráadásul kb. egyetlen hatlövetűvel felszerelkezve. Bravó, én is így indulnék útnak. Aztán a semmi közepén rátalálnak egy szektás közösségre, amelynek tébolyult vezetője a megtisztulást hirdeti, és zsarnoki módon uralkodik az "alattvalóin". Van itt minden: (s)exploitation, pszichés terror, egy rakat meztelen nő, kígyóméregbe és -vérbe mártott műpénisszel való megerőszakolás, korbácsolás, egyszóval ez lehetne a film legérdekesebb része (némi társadalomkritikával), de sajnos nem az. Természetesen toposzként megjelenik az is, hogy főhőseink menekülés közben "megismerkednek" a kannibálokkal – az emberevőkkel kapcsolatos jelenetek megint csak tobzódnak a trashben, a nézőt az elviselhetetlen gusztustalansággal sokkolják, levágnak itt péniszt és női mellet, láthatjuk, amint ezek a jóemberek élvezettel zabálják a nyers emberi belsőségeket –, vagyis szokás szerint két tűz közé kerülnek: vagy a kőkorszaki szinten élő kannibálok, vagy a "modern ember" tébolyult világa, amit a prédikátor és cimborái testesítenek meg. De valahogy a kannibálok is teljesen érthetetlenül vannak jelen a sztoriban, egyáltalán nincs semmi jelentőségük.

A film története egyébként is összefoglalhatatlan, ekkora ostobaságot ritkán látni, mint ez az izé. A színészek is csak téblábolnak a szerepükben, igaz, ez nem is csoda ilyen katyvasz láttán. Az egész film elmerül az öncélúság és az értelmetlenség mocsarában, erre már szavak sincsenek. Nem csak maga a történet blődsége és a képi megvalósítás a megterhelő a néző számára, hanem az a tény is, hogy ez a szemét egyáltalán elkészülhetett. Kíváncsi voltam erre a filmre, bár ne lettem volna.

0