2019.04.13 20:02 Attila G. Olvasottság: 355x
0

Vicces volt, üde volt, jó volt, jó csajokkal - rég volt

Ennek a filmnek a megtekintése mindenképp pozitív moziélményt nyújtott annak idején a Pólus Centerben. Zsinórban (és azt az évet tekintve) ez volt a negyedik film, amit abban a moziban megnéztem, pedig elég távol lakom tőle. Valószínűleg eleve terveztem a megnézését, s egy percig sem bántam meg, hogy tényleg megnéztem. Üde az egész sztori, s a filmet lezáró jelenetek frappánsak.

Szinte minden filmbeli színésznő és színész pazar alakítást nyújt. Bernard Farcy a szeleburdiságával különösen, de Frédéric Diefenthal csetlés-botlása is üdeséget keltő, Samy Naceri meg kifejezetten vagány. Számomra leginkább az "érzékien vad" Marion Cotillard, és még inkább az elbűvölően energikus, édes, és mégis némiképp hűvös Emma Sjöberg üde színfoltok. Mindkettejük nevét ebben a filmben ismertem meg. Marion esetében az a különös, hogy ez – és talán a többi Taxi-filmbeli – alakítása mintha némiképp elütne az összes többitől. Ezek az alakítások ugyan változatosak, de mégis talán kicsit egységesebbek. Emmát illetően viszont az bánt, hogy a Taxi-filmeken kívül nem is nagyon láttam őt másik filmben – majd utánanézek –, igaz, neki talán a modellkedés a fő profilja. Pedig tényleg egy kifejezetten vonzó, elragadó és imádnivaló nőszemély, akit szívesen láttam volna, illetve látnám számos filmben újra és újra.

Vicces volt, üde volt, jó volt, jó csajokkal - rég volt

Mégis valahogy úgy vagyok ezzel a filmmel, hogy valahogy kifakult a szememben; meg szinte az összes többi. Pedig a 2. részét még szerettem. Valószínűleg azért is, mert az Emma Sjöberg által alakított karakter jelentősebb szerepet kapott. A 3. rész sem volt tulajdonképpen rossz. És mégis... Általában nem vagyok prűd, de a film egyik jelenete valamiért igencsak kiverte nálam a biztosítékot, s talán emiatt támadt elég rossz érzésem ezen epizód kapcsán különösen, a többi epizódot illetően is némiképp. A 4. epizódot már csak tévében láttam, amit azért sajnálok, mert pazarabb és akciódúsabb lett, mint talán az összes többi.

Az a különös, hogy bár hagy némi kívánnivalót maga után, mégis a film amerikai verziója sokkal közelebb áll a szívemhez, mint az eredeti. De erről talán inkább célszerű annak a filmnek a lapján írni. Bár annyit megsúgok, hogy Queen Latifahnak és Jennifer Espositonak, és persze Gisele Bündchennek is köszönhető, hogy az amerikai verzió közel került a szívemhez, s valószínűleg mindig közel is marad. De Jimmy Fallon is hozta a formáját, esetlenségben talán még felül is múlta Frédéric Diefenthalt – ezzel rengeteg üde pillanatot okozva –, ami nagy szó. Azért talán a régi Taxit is szeretem még valamennyire.

85 Taxi  (1998)

akció | krimi | vígjáték

Egy menő taxisofőrnek, hogy ledolgozza a priuszát, egy lúzer rendőrfelügyelővel kell együtt dolgoznia, aki német bankrablók nyomába ered. több»

0