Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85%
Filmadatlap
 
16
Szereplők
53
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Taxi
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

legújabb vélemény

A béna,és az ügyes.A félénk és a vagány.Mindenben különböznek,és mégis összeillenek.Hihetetlen jó francia akcióval fűszerezett poénbomba! Samy Naceri brillírozik!

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Kedvenc vígjátékaim egyike, tele poénnal, akit nem köt le annak nincs humorérzéke.


 
indingo   2019. 02. 03.

Nem mai darab. Alig vártam, hogy a mozikba kerüljön. Amúgy nem kedvelem az autóüldözéses filmeket, de itt még azt is bírtam. Izgalmas történet, remek humorral.

 
Orosz István   2017. 08. 03.

Nagyon jó film, azt tudom mondani nagyon szórakoztató. A balfék rendőr, és a lökött, de annál ügyesebb Taxis története. Itt még akció film feelingje volt inkább.

 
szaka123   2018. 03. 26.

A maga idejében nagyon jó film volt. Sok újdonsággal, autósüldözéssel és egy nagyon szép Taxi-val. Ha valaki csak kikapcsolódni akar, arra tökéletes ez a film. Nyugodt szívvel ajánlom, már csak Marion Cotillard miatt is, aki itt még csak egy feltörekvő színésznő volt.

 
MP170506   2017. 07. 10.

Gyerekkorom kedvenc vígjátéka. Nagyon jó a történet, kiválóak a karakterek, akiket nagyon jól visznek vászonra a színészek. Remek kikapcsolódást nyújt bármikor!

 
Norbi   2018. 07. 24.

Régi kedvencem, mind a mai napig is. szívesen megnézem ha elém kerül valamilyen formában. Nagyon jó hangulatú könnyed, bohókás emberekkel. Igazi francia vígjáték.

A film összbevétele 44 486 269 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 53 millió francia frank volt.

(LionelMessi10)
 

Luc Besson 30 nap alatt elkészült a film forgatókönyvével azalatt, hogy várta, hogy a Columbia Pictures engedélyezze, hogy elkezdődjenek Az ötödik elem forgatásának előkészületei.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Összesen 110 autót használtak a film forgatása alatt.

(Shelby07)
 

A filmben a sebességet nem gyorsították utólag számítógéppel, hanem a valóságnak hűen történt.

(Shelby07)
 

Ahol a filmben Émilien (Frédéric Diefenthal) a jogosítványát csinálta, azt az autósiskolát a valóságban G. Piresnek hívják, és érdekes egybeesés, hogy a film rendezőjét pont ugyanígy hívják.

(Shelby07)
 

Gérard Pirésnak elege volt abból, hogy a filmekben a rendőrség mindig egy koszos, ócska épület, ezért modern, és technikailag jól felszerelt hatóságot formált meg, a film izgalmasabbá tétele végett.

(mamiéstöti2)
 

Összesen hat verziójú taxit kellett készíteni, hogy minden jelenetet fel tudjanak venni, még olyan is volt amelyikben a jobb kormánynál profi autóvezető vezetett, addig Samy Naceri a bal kormánynál úgy csinált, mintha ő vezetné az autót.

(mamiéstöti2)
 

Christian Bonichon autószerelő felelt a filmben résztvevő 110 jármű karbantartásáért.

(mamiéstöti2)
 

A kaszkadőröknek az autótörés volt a feladatuk, és mivel minden autót csak egyszer lehet összetörni, minden jelenetnek elsőre sikerülni kellett.

(mamiéstöti2)
 

A fiktív városi járműveket a filmben autókluboknál szerződött sofőrök vezették, összesen 20 db.

(mamiéstöti2)
 
Nem hitvány ez a film még ma sem, a coolságfaktor még mindig az egekben, de azért ma már szembetűnnek azok a hibák, amelyek régen nem (csak néhány példa: hullámzó a film színvonala, a látványos kaszkadőrmutaványok nem mindig tudták ellensúlyozni a sztorin éktelenkedő lyukakat, a női karakterek egysíkúsága. stb) de összességében még mindig olyan szórakoztató a végeredmény, hogy franciás könnyedséggel vonhatunk vállat ezeken, és inkább engedjük, hogy Bessonék elvarázsoljanak bennünket. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.