83% 582 szavazat
Taxi 2

Taxi 2

Taxi 2
Filmadatlap
25
Vélemények (25)
16
Szereplők (16)
5
Képek (5)
3
Videók (3)
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban.

Forgatókönyvíró: Luc Besson
Zene: Al Khemya
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2001.03.01.

T4xi  (2007)

Taxi 3  (2003)

Taxi  (1998)

 
2024.02.22 Schumy1

legújabb vélemény

Még több akciót zsúfoltak bele, maradt olyan, mint az első rész.

0
 
2021.08.26 Laca//Ho/rr/oR//

Zidane mez, Peugeot és a...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az ezredfordulót követően jött is a 2. rész, változatlanul a 98-as szereplőgárdával és a híres Peugeot rakétával. Sok újat és változatosságot nem hoz a film, de szerintem tartja azt az elképzelést, amit az első filmnél tartogattak. Ebben a részben éppen csak picivel másabb a forgatókönyv, viszont maga a humor, a kocsik, szóval az alaprecept ugyanaz. A kék Zidane mezes Daniel megint csak segít a rendőrségen és jó barátján, Émilienen. Gibert felügyelő hozza a tőle elvártat, de itt szerintem még jobb jeleneteket kapott, és többet bíztak rá már ebben a részben. Igazán vicces volt az állandó "nindzsáá" és a "japóóó" szóviccek erőteljes használata a japán védelmi miniszter és delegációja előtt a film közepénél. Nagy váratlant nem hozott, de szerintem tartotta a tőle elvártat, és egy újabb remek akció-vígjátékot kaptunk.

0
 

Nem lehet a színvonalat tartani, vagyis nagyon nehéz. Megpróbálták, de ez nem sikerült. Jó mozi, jók az autós jelenetek, ülnek a poénok, a csavar is megvan, de kissé laposabb, mint az első rész.

0
 
2017.07.24 Deku

A közönség nagy kedvenc sorozata a Taxi sorozat. Habár én nem tartozom ezen emberek közé hisz nem köt le. Az első rész is rémesen unalmas lett de ez túltesz rajta.

0
 
2017.08.03 Orosz István

A második rész szerintem, simán hozta az első rész sikerét. Talán még szerintem ütősebb, és poénosabb is mint az elődje. Jók benne az akció jelenetek, és maga az alap sztori is.

0

A film összbevétele 60 829 844 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Alain Dutartre operatőr halála miatt 13 ezer eurós büntetést valamint 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki Rémy Julianne-re, aki a végzetes jelenetet koordinálta. (A büntetését végül lecsökkentették).Szerző: ArpiHajdu és Réci

#2
 

A film elején a rali autót az a Jean-Louis Schlesser vezette, aki 1999-ben és 2000-ben megnyerte a Dakar Rallyt.Szerző: VFTS

#3
 

A filmet Marseille-ben és Párizsban forgatták.Szerző: dulkap

#4
 

Franciaországban 836 kópiával indult a mozikban, ami akkor rekordnak számított. Az addigi rekordtartó a Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) volt 797 kópiával.Szerző: dulkap

#5