2019.04.28 18:11 ZozArt89 Olvasottság: 133x
0

Nem hűlt meg bennem a vér...

Pár napja sikerült megnéznem moziban a filmet. Ha horror filmet nézek, mindig szkeptikusan ülök be, mert nagyon ritka pillanat az, hogy olyan szórakozást nyújtson, mint amilyet kellene ennek a stílusnak. A filmet egy számomra nagyon kedves barátommal néztük meg, és hasonló véleménnyel jöttünk ki a moziból. Maga a sztori még egész rendben is lett volna. Viszont elég sablonszerűen ment az egész film.

Nem tudom, miért kellett ennyire kiszámíthatóra elkészíteni. Úgy érződött, hogy nem mert a rendező kockázatot vállalni és újat belevinni. Azt éreztem, hogy nem tud meglepni, mert minden egyes mozzanata már ismerős volt más filmekből. Ijesztő faktora gyakorlatilag semmi sincs. Az összes olyan helyzet, ami úgymond ijesztő, csupa jumpscare, semmi más. Ami kifejezetten hiányzott, hogy legyen valamilyen alap feszültsége a történetnek, de ez totál hiányzott. Abban a pillanatban, amikor megjelenik a kísértet, épp kíváncsian várjuk, hogy ezúttal honnan bukkan fel, és el is érkeztünk ismét egy olyan pillanathoz, ami lehangoló. A legtöbb esetben kiszámítható, hogy hol jelenik meg, így még a jumpscare elemek is gyengén hatnak. Egy alkalom volt, amikor egy picit megugrottam, valamilyen hangos zaj szólalt meg bal oldalról. Na akkor meglepődtem egy pillanatra, és ennyi. Pozitívumnak tudom viszont felhozni, hogy minimális humort csempésztek bele Rafael személyében. Ő volt a kedvencem a hűvös stílusa miatt. A többi karakterhez valahogy nem tudtam kötődni. Szimpla család volt, akit megpróbáltak némileg a szívünkbe lopni azzal, hogy a férjet már csak hírből ismerhetjük meg. De üres maradt az egész. Jó pont, hogy olyan túlzottan irritáló nem volt egyik gyerek sem. Pedig ezt rendszerint bejátsszák. Igaz, itt is történt egy olyan pillanat, amikor úgy állították be az egyikőjüket, mintha tök sügér lenne.

Nem hűlt meg bennem a vér...

Lényegében nem volt nézhetetlen a film, de semmi eredetiség nem volt benne, ami miatt maradandó lenne. Egyedül talán maga a mozis élmény, és az esti szórakozás az, ami pluszban hozzátett. Azonban biztos lesz olyan, aki kedveli majd, és megelégszik ezzel is. Kegyelem közepest tudok adni rá.

horror | misztikus | thriller

A Gyászoló Asszony, vagy ahogy a helyiek nevezik, "La Llorona" annak a rémísztő lénynek a neve, aki a pokol és a menny között ragadt. Azt mondják az asszony saját maga okozta... több»

0